• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre seçimi ile diğer sahifeden verilerin süzülmesi

kemal turan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Merhaba Arkadaşlar,
Sayfanın kod penceresine yazılacak bir kod ile ;
Hücrenin seçilmesi neticesinde diğer sahifedeki sutunda seçilen hücreye denk gelen verilerin süzülerek gelmesine ihtiyacım var.
Ek dosyada detaylı açıklamayı yaptım.
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba üstadlarımız,
İhtiyacımız olan kod işimizde kullanacağımız ve çok kolaylık sağlayacağı için önemli.
Yardımlarınızı bekliyoruz.

Kardeş bende yeniyim ama belki bir fikir olur diye diyorum VLOOKUP fonksiyonunu denedin mi?

evet hocam. Bu arada senin istediğini de net anlayamadım belki diğer insanlarda anlayamamış olabilir

Sn.Mlhtrn
Evet bende anlatamadığımı düşünüyorum.Yoksa uzmanlarımız şu ana kadar yaptıklarını düşündüğümde şimdiye kadar çözmüşlerdi diye düşünüyorum.
Burada makro lazım diye düşünüyorum.
Konuyu açmaya çalışayım;
ilk sutundaki veriler sabit önceden yazılmış olacak.
Satışlar sahifesinde A sutunundaki hangi hücre seçilirse stok veri sayfasının b sutununda o değere karşılık gelen veri süzüp b sutununa getirecek.
Örnek "İSTİKBAL" yazan A2 hücresine tıkladığımda Stok veri sahifesinin b sutununda "OTURMA GRUBU" VE "PANEL" verisinin b2 ve b3 hücrelerine gelmesi lazım.
Yani bir süzme ihtiyacı.

kemal bey demek istediğim şöyle birşeydi ekteki dosyayı inceleyin lütfen. Ünite adına göre karşılığına stok veri sayfasında yer alan bilgiyi getiriyor yaptığım formülasyon.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar ,
Kusura bakmayın sorumu anlaşılabilir şekilde sormadığım için.
Ek dosyada yeniden daha açık bir şekilde sormaya çalıştım.
yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Geri