• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Seçimi Hakkında

Excel Vers. ve Dili
enterprise
Arkadaşlar Merhaba size sormak istediğim sorularım var. Çalışma dosyam için

K sütununda %18 KDV oranına sahip olan ürünlerin, F sütununda yer alan KDV tutarlarını toplayıp G 32 hücresine yazdırmak istiyorum. % 8 KDV oranına sahip olan ürünler içinde aynı şey geçerli olup onları da G 31 hücresine yazdırmak istiyorum.
Ürünlerin girileceği hücreler değişkenlik göstereceğinden KDV sıralamasınında farklı olacağını göz önünde bulundurarak bunun için nasıl bir metod uygulamak gerekir? Macro mu yazmalıyız? Lütfen yardımcı olun arkadaşlar bir türlü işin içinden çıkamadım.

Ayrıca A 14’ten A 26’ya kadar olan ve fiyatlama için aktif olmayan alanlardaki “0”değerlerini nasıl saklayabilirim? Ya da sağ tarafta bulunan hesaplama için kullanılan sütunlara değer girdikçe sol tarafta çıkmasını nasıl sağlayabilirm?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Çalıştığım excel dosyası ektedir. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum uğraşıyorum ama yapamadım

Ekli dosyalar

KDV toplamlari icin SUMIF fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Ornegin G31 hucresine asagidaki formulu yazdiginizda K7:K26 arasinda 8 degerini almis hucrelerin L7:L26 arasindaki karsiliklarini toplar. Ayni sekilde G32 icin 8 degerini 18 ile degistirirseniz o orana sahip toplami verir.

SUMIF($K$7:$K$26;"=8";$L$7:$L$26)

Sorunuzun ikinci kisimini anlayamadim. Sag taraf, sol taraf derken hangi hucre araliklarindan bahsediyorsunuz?

Excel vba formda command butonuna bastığımda textboxa daha önce bir girdiğim değeri tekrar girersem mükerrer uyarısını vermesini istiyorum onaylarsam kayıt yapsın istiyorum nasıl yapabilirim bildiğiniz bir kod var mı commandbuttona yazabileceğim

Geri