• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre satır genişliği hk

serbestmali' Alıntı:
ARKADAÞLAR BEN YENİ ÜYEYİM
KODU KULLANDIM
YARDIMLARINIZ İÇİNTEÞEKKÜRLER

Hoşgeldiniz. :hey:
Güle güle kullanın. :)
Yeni üyelerimizden bir ricamız var ama. Benim imzamda gördüğünüz Forum Kurallarını okumak. :dua:

fructose' Alıntı:
Eklediğiniz örnekteki açıklamanın içine metne göre hücrenin aşağı doğru genişlemesini istiyorum demişsiniz.

Sanirim aciklamanin icerigine gore birlestirilmis hucrenin asagi dogru genislemesini istedigini soylemek istemis. Ben de bu tarz bir calisma arayisindayim, yardimci olabilecek arkadaslarin mesajlarini ilgiyle takip ediyoruz. Herkese tesekkurler.

Saygilarimla,

Birleştirilmiş hücrede sanıyorum wraptext (metni kaydır) özelliği işlemiyor. Bu durumda sorun vba ile çözülebilir. Ekteki örneği inceleyin. A1 hücresine uzunca bir metin yazarak deneyebilirsiniz.

Sayın leventm, yukarıdaki kodlar birleştirilmiş hücreleride kaydırıyor. Ben Worksheet_SelectionChange olayına bağladım birleştirilmiş hücreden çıkıldığında :D kaydırma yapıyor.
Siz bir inceleyin. Daha iyi bir çözüm bulacağanız kesin :ok::

Sn fructose

Sizin verdiğiniz kod birleştirilmiş hücreleri ayırıyor, sonra tek hücrede metni kaydırıyor. Kod içindeki ".MergeCells = False" satırı birleştirilmiş hücreleri ayırmaktadır. Bu söylediğimi dikkate alarak tekrar deneyin.

Sayin leventm,

Hazirlamis oldugunuz kodla birlestirilmis A1 hucresine hucre boyutundan uzun bir metin girildiginde istedigimiz gibi hucre yuksekligi ayarlaniyor fakat A1 hucresine metni manuel olarak girmeyip, bir baska hucredeki veriyi refere ettigimizde hucre yuksekligini ayarlamakta dogru yuksekligi bulmakta zorlaniyor. Ayrica once metin boyutundan uzun, sonra da daha kisa bir veri varsa eski uzun metin icin ayarlanmis yukseklik sabit kaliyor. Bu iki sorun icin ne yapilmasini onerirsiniz?

A1 hucresine metni manuel olarak girmeyip, bir baska hucredeki veriyi refere ettigimizde hucre yuksekligini ayarlamakta dogru yuksekligi bulmakta zorlaniyor.
Zorlanmıyor, bulamıyor, çünkü kod direk A1 hücresinin Target olmasına göre ayarlanmıştı. Bunun üzerinde biraz düşünürüm.
Ayrica once metin boyutundan uzun, sonra da daha kisa bir veri varsa eski uzun metin icin ayarlanmis yukseklik sabit kaliyor.

Bu şekilde değil. Bende veriyi kısaltınca hücre yüksekliğide azaldı.

Aşağıda düzeltilmiş bir dosya sunuyorum.

Sayin leventm,

Arkadaslar adina konusmak haddime degil ama kendi payima cok tesekkur ederim. Sizi ve diger moderator arkadaslari mumkun oldugunca dikkatle takip ediyoruz. Calismalarinizi hem takdir ediyor, hem de is hayatimizda surekli olarak kullaniyoruz. Fakat ozellikle sizin hemen hemen her konuyla hassasiyetle ilgileniyor olmanizdan cok memnunum. Ayrica Sayin danersin'e de nezdinizde tesekkur ediyorum. Son olarak da Sayin Huseyin Bey'e bu siteyi bizlere kazandirdigi icin cok ozel tesekkurler.

Saygilar,

Sayin leventm,

Bu dosyada sadece A1 ve B1 hucreleri icin gecerli kod var, bunu tum sayfa icin gecerli hale getirmek icin ne yapmamiz gerekiyor?

Saygilar,

Bu dosyada sadece A1 ve B1 hucreleri icin gecerli kod var, bunu tum sayfa icin gecerli hale getirmek icin ne yapmamiz gerekiyor?
Bu oldukça zor bir kod olur. Ã?zelliklede birden fazla satırda birleştirme yapılmışsa çok zorlaşır. Bu sebeple bence sadece belirli hücreler için tasarlanmasında fayda var.

Sayın leventm cevabınız için teşekkür ederim.
a1 hücresi ile ilgili verdiğiniz kod çalışıyor.
aynı koddan uyarlıyarak a21 hücresi için aşağıdki kodu yazdım;

Dim son
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
'a21 ve b21 hücreleri birleştirilmiştir.
If [a21] = son Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
[hz1].ColumnWidth = [a21].ColumnWidth + [b21].ColumnWidth
[hz1].WrapText = True
[hz1] = [a21].Value
Rows(1).EntireRow.AutoFit
son = [a21]
Application.EnableEvents = True
end sub

ancak hücrede hiç değişiklik olmuyor.
acaba nerede hata yapıyorum?

End Sub

1-[hz1] yerine [hz21] yazın.

2-Rows(1) yerinede Rows(21) yazın.

hücre yüksekliğini otomatik ayarlamak için yazığım kodu sizinle paylaşmak istedim.

a = b / 78 kodundaki 78 rakamı bir satırın aldığı karakter sayısını ifade etmektedir.değiştirilebilir.
iyi çalışmalar dileğiyle

Sub Düğme4_Tıklat()
b = Len([a24])
a = b / 78
'[f6] = a

If a > 32 Then
Rows("24:24").RowHeight = 409.5
Else
Rows("24:24").RowHeight = 12.75 * a
End If
End Sub

Satır veya Sütunların birleştiği yere çift tıklarsanız("+"(artı) işareti gözükmesi kaydıyla, satır veya sütunların içindeki veriye göre genişler veya daralır.

Faydalı bilgiler için teşekkürler.
Sütunlara A, B, C, D, E, F, (hepsi farklı genişlikte) kendi istediğim genişliği verip bunu makro ile nasıl sabitlerim?

Teşekkürler....

Sayın Galus,

Sayfaya veya formunuza 1 buton koyarak aşağıdaki kodları ekleyiniz.

Columns("A:F").Select
Selection.ColumnWidth = 10.86

'Buradaki 10.86'yı ben seçtim. Siz istediğiniz genişliği verebilirsiniz.

Saygılarımla.

Sayın Galus,

Sayfaya veya formunuza 1 buton koyarak aşağıdaki kodları ekleyiniz.

Columns("A:F").Select
Selection.ColumnWidth = 10.86

'Buradaki 10.86'yı ben seçtim. Siz istediğiniz genişliği verebilirsiniz.

Saygılarımla.

İlginize teşekkürler.. Yalnız her kolon ayrı genişlikte olacak. Hepsine teker teker genişlik değeri vermem gerekiyor.

Selamlar..

Geri