• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre renklendirme hakkında

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
merhaba;
bir konuda yardımınızı isteyeceğim arkadaşlar..
aşağıdaki adresteki excel tablosunun sağ tarafında çizili hücreler var, bu hücrelerin içinde P harfi le başlayan numara yazması gerek, ben birazını yazdım, bunun kısayolu var mı.. (numara yazma sırası; aşağıdan yukarı ve sağdan sola doğrudur..) eğer herhangi bir formülü yok ise önemli değil, ben daha sonra tek tek doldururum..

İkinci ve asıl istediğim şey ise şu;
tablodaki D sütunu proje numarası sütunudur. ben o D sütununda herhangi bir yere herhangi bir P ile başlayan proje numarasını yazdığımda sağ taraftaki tabloda o proje numarasının olduğu hücre renklensin..
örneğin D sütunundaki herhangi bir hücreye P898 yazdığımda sağ taraftaki P898 nolu hücre renklensin istiyorum..

dosya adresi:
http://s3.dosya.tc/server2/4295n8/KAZIK_ROLEVE_KOORDINAT_TABLOSU.xls.html

Dosyanızı linkten indirebilirsiniz.
İNDİR
Not:
Sizin P165'e kadar yazdığınız kutucuklardan yukarısı, uygulanan formüllerle doldurulmuştur.Ancak; bu işlem birleştirilmiş hücrelere uygulandığı için ve de bazı hücre aralıkları farklı olduğu için sırayla yapılmıştır.

Koşullu biçimlendirme ile D sütununda yazılı olan Proje numaraları yandaki birleştirilmiş hücrelerde (kutucuklarda) "kırmızı" olarak belirlenecektir.(İsterseniz formatını değiştirebilirsiniz)
Koşullu biçimlendirmede uygulanan formülü inceleyiniz.

çok teşekkür ederim, süper oldu..

Geri