• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre renginin yanıp sönmesi

Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
arkadaşlar meraba benim elimde bi çizelge var rulman takibi ile ilgili bu çizelgede a1 ila a100 arası hücrelerin toplamı c1 de otomatik olarak görünüyor buraya kadar tamam ama ben c1 hücresinin toplamının 5000 i geçmesi durumunda hücre renginin kırmızı yanıp sönmesini veya sabit kırmızı yanmasını istiyorum bide mümkünse riskli tonajı geçti diye bi mesaj vermesi yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba, öncelikle yanıp sönme olayı beni aşıyor baştan belirteyim :) Birazdan anlatacağım yöntemle tonaj 5000'i geçince arka fonu kırmızı yapabilir yazı boyutunu büyütebilirsiniz.

-Öncelikle C1 hücresine tek tıklayın.Sonra Giriş sekmesinden koşullu biçimlendirmeyi seçin -> Hücre kurallarını vurgula -> Büyüktür. Çıkan ekranda sol tarafa 5000 sağ tarafada tonajın 5000i geçmesi durumunda karşılaşmak istediğiniz biçimi seçiyoruz.(Açılan menüden özel biçimi seçip yazı rengini boyutunu kalınlığınıda değiştirmek mümkün). Tamama basıyoruz bitiyor.

Yanındaki Hücrede de TONAJ AŞIMI yazmasını isterseniz. D1 nolu hücreye çift tıklayıp aşağıdaki formülü yapıştırın.

=EĞER(C1>5000;"TONAJ AŞIMI";"")

sn:pilotkalem yardımınız için teşekkürler illa yanıp sönmesi şart değildi verdiğiniz bilgiler işime yaradı emeğinize sağlık kolay gelsin:))

Geri