• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Rengine Göre Sayma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Arkadaşlar merhaba, bir veri grubu içerisinde koşullu biçimlendirme ile renklendirilmiş hücrelerin kaçar tane olduğunu saymak istiyorum.

Örneğin hücreler belli durumlar için beyaz, yeşil ve kırmızı renk oluyor. Ve ben bu durumlara göre kaç tane kırmızı, kaç tane beyaz ve kaç tane yeşil hücre olduğunu saymak istiyorum.

Yardımcı olabilir misiniz acaba?

Selamlar,

Koşullu biçimlendirme uyguladığınız hücreleri şartlarınıza göre saydırabilirsiniz. Koşullarınızı ve hücre aralıklarını verirseniz yardımcı olmaya çalışırız. Yada en kesin çözüm için örnek dosya ekleyin.

Selamlar,

Sn. parametre,

Sizin verdiğiniz linkteki çalışmada hücrenin fiziksel renk değişimi ile çalışacak kodlar kullanılmış. Koşullu biçimlendirmede hücrenin rengi GÖRSEL olarak değişir. Bu sebeple verdiğiniz linkteki KTF bu arkadaşımız için çalışmayacaktır.

Bu durumda koşullu biçimlendirmede kullanılan şartlar fonksiyon içinde kullanılarak veriler saydırılabilir.

Arkadaşlar merhaba, bir veri grubu içerisinde koşullu biçimlendirme ile renklendirilmiş hücrelerin kaçar tane olduğunu saymak istiyorum.

Örneğin hücreler belli durumlar için beyaz, yeşil ve kırmızı renk oluyor. Ve ben bu durumlara göre kaç tane kırmızı, kaç tane beyaz ve kaç tane yeşil hücre olduğunu saymak istiyorum.

Yardımcı olabilir misiniz acaba?

.

Ekteki örneği inceleyin.

Ancak dosyanın biraz daha gelişmişi için buraya bakın.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=81791

.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar selamlar,
Öncelikle kusura bakmayın epeyce geç cevap veriyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İşimi hallettim. Çok aydınlatıcı oldu yorumlarınız...
İlginiz için teşekkürler...

Hepinize kolay gelsin...

Koşullu biçimlendirmeyle Renklendirilen Hücreleri Saydırma

Selamlar,

Koşullu biçimlendirme uyguladığınız hücreleri şartlarınıza göre saydırabilirsiniz. Koşullarınızı ve hücre aralıklarını verirseniz yardımcı olmaya çalışırız. Yada en kesin çözüm için örnek dosya ekleyin.

Merhabalar, koşullu biçimlendirmeyle renklenen hücrelerin saydırılması için yardımcı olabilir misiniz?

Örnek uygulamada, D6 ile AH6 arasındaki koşullu biçimlendirmeye göre renk değiştiren hücrelerin sayısı gerekli.

Ekli dosyalar

Forumda ki bazı formülleri kullandım ama koşullu biçimlendirmede sonuç vermedi. İstediğim aralıktaki Ayların günleri var. Renkli Olanları, toplam günlerden çıkartarak Çalışma Saatini hesaplatmak istiyorum. Ya da bunu farklı bir şekilde nasıl yapabilirim?

Aşağıdaki dizi formülü kullanarak renkli günleri sayabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA(EĞER(ESAYIYSA($D$6:$AH$6);1*(HAFTANINGÜNÜ($D$6:$AH$6;2)>=6);0))

Merhaba İyi Çalışmalar
Sayın Korhan Ayhan'ın
Yazdığı Formülü
İstenen Hücreye Yapıştırın.
Hücreyi Seçin

Shift + Ctrl + Enter tuş kombinasyonuyla { } Eklenir.

{=TOPLA(EĞER(ESAYIYSA($D$6:$AH$6);1*(HAFTANINGÜNÜ($D$6:$AH$6;2)>=6);0))}

Sonuçu 9 Veriyor.

Merhabalar, iş yoğunluğundan dolayı geç cevap verdim kusura bakmayın...

Şimdi Sayın Korhan Ayhan'ın vermiş olduğu formülü, Sayın asr35'in dediği şekilde yaptım ve 10 numara 5 yıldız oldu :) :bravo:

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Mesajımdaki DİZİ ifadesi (CTRL+SHIFT+ENTER) tuş kombinasyonunu ifade etmektedir.

Geri