• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre rengine göre satırı renklendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nes432
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365
30.000 satırlık bi listem var. I sütunundaki hücre rengi yeşilse o yeşil rengin hizasındaki (A ile N arasındaki) tüm dolgu rengini yeşil yapmak istiyorum. formülle bunu yapmak mümkün müdür ya da makroyla.

ı sütunundaki soz konusu renkli hücrelerin hepsi "kelime" ibaresini içeriyor. belki bu da formülü oluştururken yardımcı olur

Son düzenleme:
başka hücre rengine yada değerine göre hizasındaki hücreleri boyama

30.000 satırlık bi listem var. I sütunundaki hücre rengi yeşilse o yeşil rengin hizasındaki (A ile N arasındaki) tüm dolgu rengini yeşil yapmak istiyorum. formülle bunu yapmak mümkün müdür ya da makroyla.

ı sütunundaki soz konusu renkli hücrelerin hepsi "kelime" ibaresini içeriyor. belki bu da formülü oluştururken yardımcı olur

Merhaba

I sütunundaki satırlardaki hücreler hangi renk ise
A ile N arası aynı rengi alır.

Sub renklendir()

son = Cells(Rows.Count, 9).End(xlUp).Row

For i = 1 To son

renk = Cells(i, 9).Interior.ColorIndex

Range(Cells(i, 1), Cells(i, 14)).Interior.ColorIndex = renk

Next

End Sub

tşk ederim

çalıştıramadım makroyu hücreler hala aynı renkte

Eğer I sütunundaki renk koşullu biçimlendirme ile elde edildiyse makro o rengi görmez.

evet koşullu biçimlendirmeyle elde ettim. bunu nasıl aşabiliriz peki

"kelime"ye göre kod yazılabilir. Epey uğraştıktan sonra O sütununu geçici olarak kullanıp aşağıdaki kodu elde ettim. Eğer sizde O sütunu boş değilse kodda boş sütununuza göre güncelleme yapmak gerekir:
Kod:
Sub renk()
For i = 1 To Cells(Rows.Count, "I").End(3).Row
    Cells(i, "O").FormulaR1C1 = "=SEARCH(""kelime"",RC[-6])"
    If IsNumeric(Cells(i, "O")) = True Then
            Range("A" & i & ":N" & i).Interior.Color = vbGreen
    End If
    Cells(i, "O") = ""
Next
End Sub

Merhaba,

I sütunundaki hücrelerde içinde "kelime" geçen satırları renklenndirmek Koşullu Biçimlendirme ile olası.

A1:N (istediğiniz satıra kadar) seçin
Koşullu Biçimlendirme
Formül

Kod:
=MBUL("kelime";$I1)>0
ve rengi belirleyin.

Bu arada koşullu biçimlendirme uygulama yerini A:N sütunları olarak belirlemeyi denediniz mi? Yani şart tutuyorsa sadece I hücresini değil A:N hücrelerini boyaması şeklinde kural oluşturulabilir.

Bu arada koşullu biçimlendirme uygulama yerini A:N sütunları olarak belirlemeyi denediniz mi? Yani şart tutuyorsa sadece I hücresini değil A:N hücrelerini boyaması şeklinde kural oluşturulabilir.

a:n yi enedim olmadı o Yusuf bey birazdan makro kodunuzu denicem olur inş o

Olur aslında, sadece orda kullanılan formülü yeni duruma göre güncellemeniz gerekiyor. Örnek dosya paylaşırsanız daha kolay çözüm buluruz.

makro çözdü tşk ederim ama makronun tek sıkıntısı var 3 satırdaki "kelime" ibaresi olmadığı halde boyama yapıyor

yeşil renk içinde vb green yazmışsınız ara renkleri de tanımlayabiliyor muyuz

Son düzenleme:
makronun tek sıkıntısı var 3 satırdaki "kelime" ibaresi olmadığı halde boyama yapıyor

Örnek dosya görmeden yorum yapamam maalesef.

Merhaba,

I sütunundaki hücrelerde içinde "kelime" geçen satırları renklenndirmek Koşullu Biçimlendirme ile olası.

A1:N (istediğiniz satıra kadar) seçin
Koşullu Biçimlendirme
Formül

Kod:
=MBUL("kelime";$I1)>0
ve rengi belirleyin.

tşk ederim bu kestirmeden oldu. yanlış yere açtığımı düşünerek yeni başlık açmıştım sonradan gordumki aynı satırda gösteriliyor

koşullu biçimlendirme menüsü altından yeni özel kural ekleyerek te yapabilirsiniz.

peki bu boyalı satırlar f sütunundaki verilere göre küçükten büyüğe sıralanabilir mi makroyla

Geri