• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Kriterlerine Göre Yatay Ara + E Topla Bileşkesi

Excel Vers. ve Dili
Office Professional Plus 2016 / 32 Bit / Türkçe
Merhaba,
Bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım olacak.
Ekteki 2 tablo geçişli bir toplama işlemi var.
Bunu yaparken hem hücre kriteri arama, hem satır isim arama hemde karşılık verilerini toplama bileşkeli bir formül ihtiyacı oldu.
İnceleyerek görüşlerinizi mümkünde çözümlerinizi rica ederim.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

selam,
dosyanız ektedir , inceleyiniz..
umarım doğru anlamışımdır.
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Sn.Sakman,
Elinize sağlık.
Anlamak için bile 10 dk. inceledim.
İsimsel çakışmalar gözümden kaçmış dikkatinize tebrikler.
Çok teşekkür ederim.
Kolay gelsin.

Sn.Sakman,
12+4 12-4 ün ana mantığı nedir acaba ?
Bir de "R" ve "C" lerin anlamı..
Benzer yan hücrelere başka tablolar için bağlantıda kullanabilmem için.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
selam,
dolaylı formülünün iki yazılış biçimi vardır.Birincisi A4 , B3 gibi hücrelendirme biçimi..İkincisi ise R (row (satır)) ve C (column(kolon) lardan oluşan RC yazılım biçimi. Ben RC biçimini kullandım. o nedenle de dolaylı formülü parantezi kapatmadan önce yazılan "YANLIŞ" ibaresi ile bu biçim ifade edilmektedir.
*9+4 ve *9-4 ifadeleri de , yine dolaylı formülünde kolon başlangıç ve bitiş numaralarını bulmak için kullanılmıştır. Şöyle ki , Eylül listenizde 1.ay , her ay için 9 kolon var. *9 bunun içindir. Eylülün ilk kolonu sayfanın 5. kolonudur.(yani 1(1.ay)*9-4=5) Bitiş kolonu ise 13. kolondur(Yani 1*9+4=13). Bunu Ocak için uygularsanız. Ocak listenizde 5.ay , başlangıç kolonu 5*9-4=41 ve bitiş kolonu 5*9+4=49 dur.
Sanırım anlatabilmişimdir...
Kolay gelsin...

Sn.Sakman merhaba,
Formül hesaplamasına "SatışBirimFiyatVePax" sayfasındaki "3." satırdaki günler ile çarpmak mümkünmüdür ?
Yani ilgili gün ile kesişimindeki pax sayısı toplanarak bütçe sayfasındaki hücreye gitmesi..
Bu konuda ben yazmayı unuttuğum için sadece tablodaki hücreler normal toplandı, gün sayısı ile çarpılmadı.
Bir fikriniz yada desteğiniz olur ise memnun olurum.
Teşekkürler.

selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Sn.Sakman,
Bütçe için oldukça zaman kazandım.
Manuel hata riskini de ortadan kalkmış oldu.
Çok teşekkürler.
Elinize emeğinize sağlık..

Lütfen yardım !...

Hocam bir tablodaki alt alta olan tarihlerin (ama aynı tarihten birden fazla olabilir) karşılığındaki sütunlardaki sayılarını almak mümkün müdür. Uğraştım ama beceremedim. Tabloda satırlarda gelen kişilerin bilgileri yazılıyor. Aynı günde birden çok kişi gelebiliyor. Sütunlarda ise yapılan testler var herkese aynı testler yapılmıyor. Bazısında olan diğerinde yok mesela. Benim istediğim belirli bir tarihi girince o gün hangi testten ne kadar yapılmış olduğunu görmek. Bunu gniş düşünürsek aylık 3 aylık hatta yıllık verileri alabilmek istiyorum. Yardımınız olursa çok sevinirim. Çarpı koyduklarımız geldikleri daha sonra aynı yere sonucunu yazıyoruz.

Ekli dosyalar

sayın murattuncer77,
aynı konuyu , başka sorunun altında da açmışsınız ve sanırım cevap almışsınız. Fakat alternatif bir cevap olması amacıyla , farklı bir tarzda hazırlanmış iki adet cevap eki gönderiyorum.
1 - lösemi1.xlsx : sadece sorgulamaları içermektedir. 4 adet sorgulama tipi vardır. a - istenilen tarihe göre b - istenilen tarihler arasında c - seçilen ay için d - seçilen yıl için (açıklama sayfada vardır)
2 - lösemi.xlsx : 1. ek teki sorgulamalara ilave olarak , seçilen ay için ayın her gününe ait hasta sayıları ve test sonuç sayılarını gösteren AYLIK bilanço sayfaları da vardır.
Neden iki ayrı dosya derseniz , 2. ek deki formüller (çokeğersay ve dolaylı) listenizin çok uzun olması (993202 satır) ve formüllerin kendi özelliklerinden dolayı çok yavaş çalışmaktadır. Veri girişi yaparken bile çalışırken kasılacaktır.Fakat 1. ek çalışması hızlı olacaktır.
Kolay gelsin...

Son düzenleme:
Geri