Arkadaşlar aşağıda bahsedeceğim problemi çözememek neredeyse işimden olmama sebep olacak, bu konuda sizlerden yardım bekliyorum.
ilk dosyam;
A B
1 Elma 2
2 Kavun 3
3 Elma 1
4 Kiwi 3
5 Erik 1
6 Kavun 2
7 Uzum 4
8 Armut 3
9 Karpuz 2
10 Kiwi 3
A sutunu urunun adi, B sutunu da miktaridir. bu excel dosyasi 30.000 satir barindirmaktadir ve yaklasik 5000 farkli urun vardir
Bu dosyadan IHTIYACIM OLAN URUNLERI filtreleyip kendime yeni bir dosya olusturdum.
A B A B
1 Elma 2 1 Elma 6
2 Elma 3 2 Uzum 4
3 Elma 1 3 Kavun 11
4 Uzum 3 Ve sonra urunlerin toplamlarini aldim
5 Uzum 1
6 Kavun 2
7 Kavun 4
8 Kavun 2
9 Kavun 3
Benden istenen sadece bu oldugu icin, gayet mutlu bir sekilde cuma gunu evime gitmistim, ama p.tesi is basi yaptigimda, buna ek olarak dosyanin ilk halindeki malzemelerinde bu listeye eklenmis olmasi gerektigini soylediler.
Ozetle Final dosyam su sekilde olmali:
5000 urun icerisinde bir suru tekrar edilmis malzeme ve miktari var, ben bunlardan ihtiyacim olanlari topladim ancak ilk dosyada bu topladigim urunler acik halde bulunuyorlar, toplam dosyadan benim toplamini aldigim urunlerin hepsi silinip yerlerine tekil halde isim ve miktarlari yazmali
ornek
A B
1 Elma 6
2 Kavun 11
3 Ananas 1
4 Kiwi 3
5 Erik 1
6 Ananas 2
7 Uzum 4
8 Armut 3
9 Karpuz 2
10 Kiwi 3
Cok karisti is, nasil tarif edecem ihtiyacim olan seyi bilemiyorum..Umuyorum ki birisi ne demek istedigimi anlar dahasi bana bir cozum yolu gosterir.
Ilgilenen ilgilenmeyen tum arkadaslara simdiden tesekkur eder iyi calismalar dilerim
ilk dosyam;
A B
1 Elma 2
2 Kavun 3
3 Elma 1
4 Kiwi 3
5 Erik 1
6 Kavun 2
7 Uzum 4
8 Armut 3
9 Karpuz 2
10 Kiwi 3
A sutunu urunun adi, B sutunu da miktaridir. bu excel dosyasi 30.000 satir barindirmaktadir ve yaklasik 5000 farkli urun vardir
Bu dosyadan IHTIYACIM OLAN URUNLERI filtreleyip kendime yeni bir dosya olusturdum.
A B A B
1 Elma 2 1 Elma 6
2 Elma 3 2 Uzum 4
3 Elma 1 3 Kavun 11
4 Uzum 3 Ve sonra urunlerin toplamlarini aldim
5 Uzum 1
6 Kavun 2
7 Kavun 4
8 Kavun 2
9 Kavun 3
Benden istenen sadece bu oldugu icin, gayet mutlu bir sekilde cuma gunu evime gitmistim, ama p.tesi is basi yaptigimda, buna ek olarak dosyanin ilk halindeki malzemelerinde bu listeye eklenmis olmasi gerektigini soylediler.
Ozetle Final dosyam su sekilde olmali:
5000 urun icerisinde bir suru tekrar edilmis malzeme ve miktari var, ben bunlardan ihtiyacim olanlari topladim ancak ilk dosyada bu topladigim urunler acik halde bulunuyorlar, toplam dosyadan benim toplamini aldigim urunlerin hepsi silinip yerlerine tekil halde isim ve miktarlari yazmali
ornek
A B
1 Elma 6
2 Kavun 11
3 Ananas 1
4 Kiwi 3
5 Erik 1
6 Ananas 2
7 Uzum 4
8 Armut 3
9 Karpuz 2
10 Kiwi 3
Cok karisti is, nasil tarif edecem ihtiyacim olan seyi bilemiyorum..Umuyorum ki birisi ne demek istedigimi anlar dahasi bana bir cozum yolu gosterir.
Ilgilenen ilgilenmeyen tum arkadaslara simdiden tesekkur eder iyi calismalar dilerim