• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içini tek tıkla seçme

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016
Hücreler içeresinde 11 haneli tc kimlik numaraları var. Gün boyunca bunları seçip sürekli başka bir yere kopyalıyorum. Kopyalamak için de hücreye 4 defa tıklamam ve sonra ctrt+c yapmam gerekiyor. Acaba Hücre içini tek tıkla seçmek mümkünmü? yapılabilirmi? yapılırsa nasıl nereden yapılır? teşekkürler.

İsteğim; hücre içindeki tc numaralarını, fareye 4 defa tıklayarak seçmek yerine, 1 tıklamayla seçmek.

Kopyaladığınız veriyi nerede kullanıyorsunuz/nereye yapıştırıyorsunuz?

Yaptığınız işlemleri anlatabilirseniz yardımcı olmaya çalışalım. Tek tıklama ile oluyor ama özel mause ile oluyor diye biliyorum.

Merhaba,

Boş bir modüle aşağıdaki kodu uygulayın.

Kod:
Sub CopyText(Text As String)
    'VBA Macro using late binding to copy text to clipboard.
    'By Justin Kay, 8/15/2014
    Dim MSForms_DataObject As Object
    Set MSForms_DataObject = CreateObject("new:{1C3B4210-F441-11CE-B9EA-00AA006B1A69}")
    MSForms_DataObject.SetText Text
    MSForms_DataObject.PutInClipboard
    Set MSForms_DataObject = Nothing
End Sub

Bu işlemi yapacağınız sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    If Intersect(Target, Range("D:D")) Is Nothing Then Exit Sub
    Cancel = True
    Target.Interior.ColorIndex = 6
    CopyText Selection.Text
End Sub

İlgili hücreye çift tıkladığınızda veri otomatik olarak kopyalanacaktır.

Siz sonra istediğiniz alana yapıştır komutunu kullanabilirsiniz.

Kodların nasıl uygulanacağını bilmiyorum. 1000 kişilik bi excel listem var. oradan tc leri sürekli kopyalayıp, kamuda kullandığımız programlara yapıştırıyorum. programlarda sorgulamalar yapıyorum. 4 tık çok yoruyor, istiyorum ki tc lerin olduğu sütunu seçeyim ve o sütuna bir ayar yapayım ve o sütunun her hücresindeki tc leri tek tıkla secebileyim. tek tıkla hücreyi seçiyor, ben tek tıkla hücrenin içindeki sayıları seçsin istiyorum.

Ben olayı bu şekilde anladım, bu kod size kolaylık sağlayacaktır.
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Target.Copy
MsgBox Target & " Kopyalandı"
Target.Offset(1).Select
Application.CutCopyMode = False
End Sub

Ben olayı bu şekilde anladım, bu kod size kolaylık sağlayacaktır.
Kod:
Target.Copy
MsgBox Target & " Kopyalandı"
Target.Offset(1).Select
Application.CutCopyMode = False
End Sub
SEYİT Bey öncelikle teşekkür ederim. bu kod oluyor ancak bir sorun çıktı. kopyalıyor, kopyalandı uyarısı çıkıyor ancak başka bir yere yapıştırmıyor. yapıştırma işlevi (ctrl+v) devre dışı kalıyor.
(birde kopyalandı diye uyarı vermesin, gerek yok)

Kod:
Target.Copy
Target.Offset(1).Select
End Sub

Birde bu şekilde denermisiniz? Sayg.

Son düzenleme:
Benim önerimi denediniz mi?

yok sizinkisi hiç çalışmıyor kodu kopyalıyor. seyit beyinki çalışıyor ama o da yapıştırmıyor. birde tactless isimli arkadaşınki çalışıyor ama o da hücreyi kopyalıyor içini kopyalamıyor dolayısıyla başka bir ekrana paste yapmıyor.

Uygulamalı örnek dosya ektedir.

"A" sütunundaki TC nolardan birisine çift tıkladım. Sonra bir word dosyası açtım.

CTRL+V ile yapıştır yapınca yapıştırdı.

Harici Link (Silinebilir) ; http://s9.dosya.tc/server2/un7lfl/ORNEK.rar.html
KORHAN bey öncelikle çok teşekkür ederim kod çalıştı. Ben sizin yazdığın iki kodu tek tek deniyordum ondan olmuyormuş. ikisini birlikte, birini modüle, birini sayfa1 koda girince oldu.

Sadece mümkünse şunu rica ediyorum sizden. Bu kodu tüm excel sayfasına değilde, sadece benim istediğim sütuna, yani TC lerin olduğu sütuna uygulasın. örneğin D sütununa.

birde çok şey istiyorum ama:)) acaba seçtiğim yani çitf tıkladığım tc belli olsun diye geçici olarak renklenebilirmi, belirginleşebilirmi.

Son düzenleme:
#12 nolu mesajımdaki dosyaları güncelledim. Tekrar deneyiniz.

Güncelledim. Deneyebilirsiniz.

olmuş ama sarı renklendirme kalıcı olmuş. ben geçici renklendirme istemiştim. yani hangi hücreyi kopyaladığım o anda belirgin olsun, sonra başka hücreye geçince önceki belirginlik (sarı renk) kaybolsun, eski haline gelsin.

Aşağıdaki gibi deneyiniz.

Kod:
    Range("D:D").Interior.ColorIndex = XlNone
    Cancel = True
    CopyText Selection.Text
End Sub

Kod:
    Range("D:D").Interior.ColorIndex = XlNone
    Cancel = True
    CopyText Selection.Text
End Sub
seçtiğim hücreyi geçici sarı yapıyor tamam ama bu seferde d sütunundaki diğer tüm hücreleri beyaza döndürüyor. oysa benim farklı renkte hücrelerim de var bunları da beyaza döndürüyor.

Kod:
    If Cells(1, Columns.Count) <> "" Then Range(Cells(1, Columns.Count).Text).Interior.ColorIndex = xlNone
    Cancel = True
    Cells(1, Columns.Count) = Target.Address
    CopyText Selection.Text
End Sub

Geri