• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre içine liste oluşturma

Excel Vers. ve Dili
türkçe
iyi akşamlar. hazırladığım tabloya doğrulama yaparak hücre içine liste oluşturdum. ve hücreye tıkladığımda hücrenin yanında düğme çıkıyor ve buradan listeyi görebiliyorum. ancak benim hazırladığım tabloda hücreleri çok küçük olarak ayarlamam ve hücre birleştir kullanmam gerekiyor. bu durumda doğrulama eklediğimde doğrulama listesini görmemi sağlayan düğme çok küçülüyor ve kullanamıyorum. bu düğmeyi büyük hale getirmem mümkün mü?

Arda bey, makrolu çözümü sunabiliriz. Hedef hücreye giriş yaptığınızda hücre açılıyor, hücreden çıktığınızda daralıyor.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$F$3" Then
[F3].RowHeight = 15
Else
[F3].RowHeight = 5
End If
End Sub

İlginize teşekkürler. yapmak istediğim işlemi ekteki dosyada örnekleyerek anlatmaya çalıştım. örnekte anlatmaya çalıştığım işlemi yapmam mümkün mü.
ayrıca ikinci bir soru olarak vermiş olduğunuz kod ile belirli hücreye tıkladığımızda o hücre genişliyor. bu formülü tüm sayfaya uygulayabiliyor muyuz.

Ekli dosyalar

Yukarıda verilen kodun alanı genişletilebilir, bunu belirtirseniz ona göre düzenlenebilir. Bunun yerine UserForm kullanırsanız daha pratik olur. Ne tür bir çalışma için satır ve sütunları 4 piksele getirmişsiniz?

yapmak istediğim tablonun iki sayfasını ekledim. tablo küçük hücrelerden oluşması lazım. aksi takdirde sayfayı ayarlayamıyorum. belirttiğim düğmeyi büyültebilirsem işim tamam olacak.

Ekli dosyalar

Üst Menülerin Üzerine Sağ Tıklayın > Çıkan Pencereden Formlar'ı Tıklayın > Çıkan Menü'den Açılan Kutu'yu Tıklayıp Sayfa Üzerinde Çizin > ..... Gerisini Yaparsınız.

Geri