• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre İçinden Koşullu Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007/ İngilizce
Herkese Merhaba,

Forumda arama yaptım ama istediğime yakın bir sonuç bulamadım. Öğrenmek istediğim konu şu:

Ekteki dosyada 3 sayfa var. 1. sayfada A sütununun altında "değer", B sütununun altında ise "şehir ismi" başlıkları yer alıyor.

Yapmak istediğim şey ise 2. ve 3. sayfada yer alan değerleri buraya sıralı bir şekilde aktarmak.

Ancak şehir ismini, 2. ve 3. sayfada ilgili hücrelerde "/" işaretinden sonrasını kopyalayarak elde etmek ve 1. sayfaya aktarmak. Asıl güçlük çektiğim kısım da burası zaten.

Yani belli bir hücrenin içinden belli bir koşuldan (/) sonrasını kopyalamak ve başka bir sayfaya aktarmak...

Ekteki dosyada kabaca bir taslak hazırladım. Eğer yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

yanıt

Kod:
Sub aktar()
Dim i As Integer
Range("a2:b" & Rows.Count).ClearContents
s = 2
    For i = 2 To Sheets.Count
        Cells(s, "a") = Sheets(i).[a1].Offset(1, 0)
        Cells(s, "b") = Split(Sheets(i).[a1], "/")(1)
        s = s + 1
    Next
End Sub

Sayın N.Ziya Hiçdurmaz çok teşekkürler. Veriler 2. satırda değil de, B sütununda olsaydı kod nasıl olmalıydı !!

alternatif çözüm

Alternatif bir kodlama hazırladım. Hücre içinden seçim esnasında "ankara" ifadesini alırken sorun yaşamıyorum ancak "istanbul" ifadesi "stanbul" olarak alınıyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Ayrıca N.Ziya Hiçdurmaz kodlama için teşekkürler.

Kod:
Sub deneme()
Dim a As String
Dim c As String
Dim i As Integer
Dim searchin As Variant
Dim searchfor As Variant

For i = 1 To 2
Sheets(i + 1).Select
searchin = Range("A1")
searchfor = "/"
ActiveSheet.Range("A1").Select
a = Right(searchin, (InStr(1, searchin, searchfor, vbTextCompare)))
c = Mid(a, 1)
Sheets(1).Select
ActiveSheet.Cells(i + 1, 2).Value = c
Next i
End Sub

Geri