• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içinden belirli verileri çekmek

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

Aşağıdaki resimde göründüğü gibi A1,A2 hücrelerimde ayrı ayrı aralarında boşluklu veriler var. B1-B2 C1-C2 hücrelerinde bazı formüller var. Bu formüllerden B sütununa A sütununda bulunan Fa0/1 - Fa0/2 verilerini çekebiliyorum.

C1 hücresinede connected verisini çektim fakat aynı formül notconnect verisini çekemiyor. Sanırım yazılan kodda * işareti olmasından kaynaklanıyor.

Dosyayıda aşğıdaki linkten indirebilirsiniz

aradanverial.png

Benim istediğim şudur
C sütununa, A sütununda bulunan veriler her ne olursa olsun içeriğinde connected varsa connected ı yazsın. notconnect varsa notconnect yazsın. Çünkü A sütununa gelecek bu verilerde ya connected ibaresi geçecek ya da notconnect ibaresi geçecek 2 sinin aynı hücrede bulunması imkansız. bu sebeble connected görüyorsa hücrede gelsin C hücresine connected yazsın notconnect görüyorsa gelsin notconnect yazsın.

http://www.dosya.tc/server35/2FWPGG/aradakiverial.xlsx.html

Aşağıdaki formül galiba istediğinizi görüyor. BUL formülü büyük/küçük harf duyarlı olduğu için YAzım.Düzeni formülünü de kullandım:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(BUL("Connected";YAZIM.DÜZENİ(A1)));EĞER(EHATALIYSA(BUL("Notconnect";YAZIM.DÜZENİ(A1)));"";"Notconnect");"Connected")

Merhaba,
Deneyiniz.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS({"notconnect"\"connected"};KAÇINCI(0=0;
  ESAYIYSA(MBUL({"notconnect"\"connected"};A1));));"")
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür. CTRL + SHIFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Formüllerin İngilizce karşılıkları;

• Eğerhata -- Iferror
  • İndis -- İndex
  • Kaçıncı -- Match
  • Esayıysa -- Isnumber
  • Mbul -- Search

Not: Yusuf bey'in mesajı görülmeden yazılmıştır.

Daxe Syán

Son düzenleme:
Şu formül de aynı işlemi görüyor ancak yazım düzeni formülünü uygulamadım:

Kod:
=EĞERHATA(PARÇAAL(A1;BUL("notconnect";A1);10);EĞERHATA(PARÇAAL(A1;BUL("connected";A1);9);""))

Çok teşekkür ederim bilgi ve yardımlarınız için

Geri