• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hucre Icindeki yazinin bir kismini almak

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
arkadaslar ekte bir ornek verdim tam ne istedigime dair, bir hucre icine yazilan yazinin sadece benim arattigim kismi icinde varsa alip baska bi hucreye yazmak istiyorum; lutfen yardim hepinize kolay gelsin

Ekli dosyalar

arakdaslar acil bisey lutfen bilen varsa bi goz atsin, kusura bakmayin flood icin

B3 hücresine

Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(MBUL(C3;KIRP(A3)));C3;"")

yazıp aşağı doğru çekiniz.

Sayın Leoncio formül çok güzel çalışıyor formülü b3 hücresine yapıştırın enter yapın ve sonra c3 hücresine tekrar ahmet yazın.

formul guzel çalısıyor dogru

ingilizce fonksiyonlardan anlamam ingilizce kullanan bir hozcamız yardımcı olabilir

arkadaslar bu calismiyo cunku karsisinda dogru sey yaziyosa formul calisiyo ahmetle mehmetin yerini degistirirsen yanlis oluyo

yaptim arkadaslar onu, calistirdim formulu yalniz benim istedigim sey bu degil istedigim sey ordaki isimlerden herhangi biri varsa..

karsisinda ahmet yaziyosa ahmet yaziyo ama mehmet yaziyosa ahmet yazmiyo..

yaptim arkadaslar onu, calistirdim formulu yalniz benim istedigim sey bu degil istedigim sey ordaki isimlerden herhangi biri varsa..

karsisinda ahmet yaziyosa ahmet yaziyo ama mehmet yaziyosa ahmet yazmiyo..

Merhaba,

Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(--(ESAYIYSA(MBUL($C$3:$C$8;A3))))>0;C3;"")
=IF(SUMPRODUCT(--(ISNUMBER(SEARCH($C$3:$C$8;A3))))>0;C3;"")

İstediğiniz bu mu?

.

buda olmadi, diyelim a3 icinde mehmet yaziyo ben formulun c sutunundaki isimlerden mehmetin a hucresinin icinde oldugunu gormesini ve a3 icinde hangi isim varsa b3 e de onu yani mehmeti yazmasini istiyorum

Sn. Ali beyin formülü ile dosya ekledim. Sadece B4 hücresinde doğru sonuç vermiş. B3 de hatalı.

Ekli dosyalar

buda karsisinda eger mehmet yazmasa calismiyo diyelim mehmet en alttaki isim bile olsa onu gormesini istiyorum ben

buda olmadi, diyelim a3 icinde mehmet yaziyo ben formulun c sutunundaki isimlerden mehmetin a hucresinin icinde oldugunu gormesini ve a3 icinde hangi isim varsa b3 e de onu yani mehmeti yazmasini istiyorum

Sorunuzu detaylı olarak ilk mesaja yazmış olsaydınız yanıtlar bukadar uzamazdı. Aşağıdaki gibi denermisiniz..

Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(--(ESAYIYSA(MBUL($C$3:$C$8;A3))))=0;"";DOLAYLI("C"&TOPLA.ÇARPIM(--(ESAYIYSA(MBUL($C$3:$C$8;A3)))*SATIR($C$3:$C$8))))

.

kusura bakmayin arkadaslar anlatabildigimi sanmistim daha dikkatli olucam; mukemmel calisiyo suan cok tesekkur ederim

Geri