• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içindeki veriyi parenteze alma

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Herkese selam,
Benim sorum şu ;
Mevcutta yanyana iki hücre biçimledirmesi için =BİRLEŞTİR(A1;" ";C1) formülünü kullanıyorum bunda sorun yok ama C1 sütünün içindeki bilgiyi de parentez içine almasını yapamadım.

Örnek :
Eski Hali
Ürün 1 Ürün 2
Olması gereken
Ürün 1 (Ürün2)

Yardım ederseniz sevinirim.

Anladığım kadarıyla istediğniz aşağıdaki gibi olacak
Kod:
=a1&" "&"("&c1&")"

Kod:
=BİRLEŞTİR(A1;" (";C1;")")
Ya da BİRLEŞTİR formülü kullanmadan:
Kod:
=A1&" ("&C1&")"

Son bir soru daha,
tek sütünde birimlerim var yaklaşım 1000 adet bunların içine yazı nasıl eklerim.
Eski hali 18
Yeni hali 18 KG.

Hücre Biçimlendirme > İsteğe Uyarlanmış'tan istenilen değişikliği yapabilirsiniz.

MJzvJoU.png

bu şekilde yapınca rakamlar çıkıyor. peki Kg'a takılmadan herhangi bir yazı yazdığımı düşünerek cevaplayabilirmisiniz.

Eğer hücrenizde "gerçek" sayılar varsa, Seyit Bey'in önerisi aradığınız şeydir. O yerde 2 tırnak arasına ne yazarsanız hücredeki sayıların yanına o yazıyı ekler, tıpkı resimde görüldüğü gibi (3 kg).

Muhtemelen siizn hücrenizde sayılar gerçek sayı değildir, ya içinde metin veya başka karakter vardır ya da metin olarak duruyordur. Eğer hücre kenarında küçük yeşil bir işaret varsa ona tıklayıp sayıya dönüştür deyin.

bu şekilde yapınca rakamlar çıkıyor. peki Kg'a takılmadan herhangi bir yazı yazdığımı düşünerek cevaplayabilirmisiniz.

bence soru gayet açık.

şimdi rakamları şey yaparsanız tıklatınca harfere kelimeler oluşur kg düşününce cevaplanabilir.:mrgreen:

Soruyu net anlayıp cevaplayan ve dalga geçipte cevaplayamayan arkadaşlara teşekkür ederim.

Necdet Bey teşekkür ederim çok işime yarayacak.

Geri