• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre içindeki bir yazım ifadesi ile ilgili

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
=EĞER(YADA(ESAYIYSA(MBUL($F$2;$F10));$F$2="");1;0) formülünde
F2 hücresine yazdığım ifadeyi F10 hücresindeki uzun bir cümlenin içine bakıp buluyorsa doğru koşulu veriyordu.

benim sormak istediğim ise aratılacak ifade (üst örnekte F2 hücresine yazan) birden fazla olacak ve G1:G7 aralığına yazılacak
F10 içinde yazan cümlede G1:G7 arasında yazan ifadelerden en az biri geçiyorsa doğru kabul edecek formül.
ben G1:G7 arasına ifadeler yazdım.sonra bazılarını sildim. örnek G1="taş", G6="ağaç" görünüyo ya taş yazanları yaza ağaç yazanları kabul edecek koşul olarak. Aralıkta en az biri varsa gibide düşünülebilir belki

not : G1:G7 arasındaki 7 hücredede veri oladabilir bazıları boşta olabilir. veri gördüklerini formülde uygulatacak

Son düzenleme:
Kod:
=eğer(yada(ve(esayıysa(mbul(g1;f10;1));g1<>"");ve(esayıysa(mbul(g2;f10;1));g2<>"");ve(esayıysa(mbul(g3;f10;1));g3<>"");ve(esayıysa(mbul(g4;f10;1));g4<>"");ve(esayıysa(mbul(g5;f10;1));g5<>"");ve(esayıysa(mbul(g6;f10;1));g6<>"");ve(esayıysa(mbul(g7;f10;1));g7<>""));1;"")

teşekkür ederim sayın lark
bu kadar uzun yazımı olan bir formülün daha sade halinin formüle edebilir miyiz. sütunları artırma ihtimalim olduğunu düşünürsem bir kolay yolu lazım.

Merhaba,

Alternatif olarak aşağıdaki formülüde kullanabilirsiniz.

Kod:
=0<TOPLA.ÇARPIM(UZUNLUK(F10)-UZUNLUK(YERİNEKOY(F10;G1:G7;"")))

Korhan hocam yarin sabah ilk isim formulu denemek tesekkur ederim

korhan hocam formülü uyguladım sonuç mükemmel çok teşekkür ederim tekrar.

Geri