• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre İçinde Veri Güncelleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pylor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
Değerli uzman arkadaşlar ekteki dosya hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

Ekli dosyalar

Sayın baran cevabınız için teşekkür ederim dosyayı açtım yeni kayıt butonu seçiliyken arama butonuna bastığımda method 'Add' of object 'validation' failed diye hata veriyor yeni kayıt yapmaya çalıştığımda kabul no kısmına veri girip entere bastığımda ise worksheetFunction sınıfının match özelliği alınamıyor diye hata veriyor bu hataları end tuşuna basıp kapattığında işleme devam ediyor ama hatalar can sıkıcı birde elinize sağlık sistem çok güzel ama sayfadaki kodların başına hangi kodun ne iş yaptığınıda kısaca yazarsanız çok sevinirim çünkü ben sayfa düzeninde değişiklik yapma ihtiyacı duyabilirim yardımlarınız için teşekkür ederim

Sayın baran sayfadaki kodların her birini ayrı ayrı butonlara koyabilirmiyiz mesela sil güncelle kaydet arama yeni kayıt diye 5 ayrı buton olurmu

Merhaba.
Arama/Yeni Kayıt birbirinin alternatifi olduğundan, yani ikisinden sadece bir tanesi kullanılacak olmasından dolayı SEÇENEK DÜĞMESİ kullanıldı.
Zaten SİL-KAYDET-GÜNCELLE işlemleri ayrı ayrı düğmelerle yapılıyor.
KAYDET ve GÜNCELLE düğmeleri aslında ayrı düğmeler, sayfadaki yeri aynı olacak şekilde yerleştirdim, biri görünüyorsa diğeri görünmez hale geliyor. Çünkü ikisinin aynı anda ekranda olması anlamlı değil.
-- YENİ KAYIT seçeneği seçildiğinde GÜNCELLEME ve SİL düğmesi gizleniyor ve sadece KAYDET düğmesi görünüyor, olması gereken de bu,
-- ARAMA seçeneği seçildiğinde yapılacak işlem, ya önceki kaydın silinmesi ya da bilgi değişikliği/eklemesi yapılması olduğundan, işlem KAYDETme işlemi DEĞİL, ya kaydedilmiş bilgi değiştirilecek ya da kayıt silinecek. Bu nedenle ekranda GÜNCELLE ve SİL düğmeleri görünüyor. Yine olması gereken bu.
-- İşlemler sırasında hareket noktası "Kabul No" olarak kullanıldığından doldurulması zorunlu alan olarak onu kullandım.
-- Arama/güncelleme işleminde; "Kabul No" için hücrede veri doğrulama listsi oluşturuluyor, böylece olmayan verinin aranması ve güncellenmesi de yapılmamış oluyor.

Konu açarken sayfa tasarımının tamamlandığını varsaydım.
Yani bilgilerin yazılacağı hücrelerin yeri ve bu bilgilerin kaydedildiği arşiv sayfasının düzenini değiştirmemeniz gerekir.
Değiştirecek olursanız kod'ların da en baştan ele alınması gerekecektir.
-- Sayfa adlarına gelince kodlarda Set ... =Sheets(".....") şeklinde olup her bir kod'un ilk birkaç satırında yer alan kısımlardan sayfa adlarını gerçek belgenizdekilerle değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Koddaki sorunu düzelterek önceki cevabımın ekindeki belgeyi yeniledim. Oradan tekrar indirebilirsiniz.
Yeni belgenin kod kısmına açıklamalar ekledim oradaki yeşil renkli açıklamalara bakabilirsiniz.

Sayın baran tekrar teşekkür ederim elinize sağlık açıklamalar anlaşılır olmuş benim sayfamda daha birçok veri var ben sizi çok fazla uğraştırmak adına bir kısmını belirttim sizin çalışmanızı kendi çalışmama uyarlamayı planlamıştım ama çalışmanız karşısında şaşırmamak elde değil ben açıklamalarınız ve yeni dosyanızı inceleyeceğim değerli yardımlarınız için tekrar teşekkürler

Sayın baran arama butonuna bastığımda arama seçeneğini aktifleştiren kod kısmının 9. ve 10. satırları sarı renk alıyor ve hata veriyor birde kabul no kısmına listede olmayan bir sayı girdiğimde arama yapan kod kısmının 13. satırı hata veriyor bunları nasıl düzeltebiliriz acaba

Son eklediğim dosyada böyle bir sorun yok.
Arama seçeneği seçildiğinde Kabul No kısmında veri doğrulama listesi var ve o liste arşiv sayfasında kayıtlı Kabul No sütununun listesi zaten, açılır listeden seçim yapmalısınız, elle veri girdiğinizde aldığınız uyarı kod ile ilgili bir uyarı değil veri doğrulamaya ilişkin bir uyarı.
Gerekli değil ama; o uyarı metnine ilişkin olarak;
Kod'da yeşil renkli '*** BU KOD ARAMA SEÇENEĞİNİ AKTİFLEŞTİRİYOR
açıklamasının altındaki kod blokunun son kısmını aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kırmızı satırlar önceden var olanlar, mavi ise ekleyeceğiniz satırlar.
.
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"][COLOR="red"]        .InputMessage = " "[/COLOR]
[COLOR="Blue"]        .ErrorTitle = "HATA"
        .ErrorMessage = "" & Chr(10) & "AÇILIR LİSTEDEN SEÇİM YAPILMALIDIR." & Chr(10) & ""[/COLOR]
[COLOR="Red"]    End With
Range("B2").Activate: Range("B2").Activate
End Sub[/COLOR][/FONT]

Geri