• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içinde tarihe göre sıralama

Excel Vers. ve Dili
2013
Merhaba arkadaşlar aslında iki sorum olaracak

Soru 1-

a1 hücresinde ad soyad ve tarih var b1 hücresinde yine ad soyad ve tarih var bu şekilde satır halinde birçok ad soyad ve tarihlerin olduğu hücreler var benim yapmak istediğim satır halindeki hücreleri tarihe göre sıralamak...

Soru 2- A sütununda sıralı yüzlerce sayılar var bunlardan bazıları aynı..
B sütununda ise ad soyad var...

Benim yapmak istediğim a sütununda yer alan aynı sayıların ilk sayıdan ve ad soyaddan itibaren yan yana satır halinde dizilmesi yani

a1 b1
1234 ad soyad1

a2 b2
1234 ad soyad2

örneğinin

a1 b1 c1 d1
1234 ad soyad1 1234 ad soyad2 haline dönüşmesi...

Umarım açıklayıcı olmuştur. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..

örnek resim

http://hizliresim.com/W66jmq

Son düzenleme:
A1 hücresinde veri var B1 hücresinde veri var iki veriyi C1 de birleştirmek için C1 e kodu yapıştırın
Kod:
=BİRLEŞTİR(A1;B1)

1. sorunuzda aynı hücrenin içinde hem hem ad soyad hem de tarih var doğrumu anladım acaba ?

Sayın altın üyem konunun birleştirmeye bir alakası yok tamamen sıralamayla alakalı, galiba anlatamamışım örnek resim falan mı atsam?

Evet öyle hem adsoyad hem tarih ve bu şekilde ad soyad ve tarihlerin olduğu onlarca satırlar var bunları hücre içerisindeki tarihe göre nasıl sıralayabilirim?

örnek dosyanızı linke yüklerseniz daha iyi olur veri şu yapılmak istenilen şu gibi

Örneği resim formatında takdim ediyim birinci soru için
W66jmq

http://hizliresim.com/W66jmq

Yok mu bu sorulara el atacak bir üstad :) iki sorudan herhangi birinin cevabı yeterli benim için

Hocam emeğinize sağlık teşekkür ederim uğraştığınız için fakat soru 2 de benim istediğim tam olarak öyle değil...

Soruyla ilgili alta eklemiş olduğum görselde de görüldüğü gibi aynı sütunda olan sayılardan bazıları alt alta aynı şekilde sıralanmış ve sayılara göre karşılarında da isimler var...

Benim yapmak istediğim alt alt sıralanmış olan sayılar içerisinde aynı olanların yan yana satırlar halinde dizilmesi, umarım açıklayıcı olmuştur... Teşekkürler.

BREDzM.png

Geri