• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre İçinde kelime arama

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2007
Arkadaşlar merhaba;
25.000 satır içinde belirli bir kelimeyi arayıp yanındaki hücreye yeni bir değer vermek istiyorum. Mesela hücrenin içinde Ltd. Şti geçiyorsa yanındaki hücreye 2 değerini versin. Bu mümkün mü? yardımlarınıza itiyacım var.

A2 hücresinde,Geçiyorsa 2 ,geçmiyorsa boş değer veriliyor.:cool:
=EĞER(EĞERSAY(A2;"*Ltd. Şti*")>0;2;"")

Merhaba,
Yukarıdaki örnek formüldeki aranacak olan rakam/kelime olarak *Ltd. Şti* yerine bir hücre referansı girmemiz mümkün mü acaba?

Aşağıdaki şekilde denemedim ama olmuyor maalesef:
=EĞER(EĞERSAY([Deneme.xlsx]Sheet1!$A$2:$A$43565;A18294)>0;2;"")

Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar

Son düzenleme:
=EĞER(EĞERSAY([Deneme.xlsx]Sheet1!$A$2:$A$43565;"A18294")>0;2;"")

A18294 hücresinde: 100-0005 rakamı yazılı. Deneme.xls'de hücre içerisinde geçen yine bu rakamı bulamıyor.

EĞERSAY(B2:B17;D2) burada b2 ve b17 de d2 iyi saydırdım

=EĞER(EĞERSAY([Deneme.xlsx]Sheet1!$A$2:$A$43565;"A18294")>0;2;"")
Benzer bir durumda listede ismi veya soyismini bulup yan sutunda ilgili numarası çekilebilir mi? (tam isim yazıarak yapabildim ama isim ya da soyisim olmalı)
tam isimle
=EĞERHATA((EĞER(E8="";"";DÜŞEYARA(E8;Liste!$A$3:$C$502;3;YANLIŞ)));"ÜZGÜNÜM")
şeklinde

Aranan değer bölümünde joker karakter kullanabilirsiniz.

İsim için;
Kod:
=EĞERHATA((EĞER(E8="";"";DÜŞEYARA(E8&" *";Liste!$A$3:$C$502;3;YANLIŞ)));"ÜZGÜNÜM")

Soyisim için;
Kod:
=EĞERHATA((EĞER(E8="";"";DÜŞEYARA(" *"&E8;Liste!$A$3:$C$502;3;YANLIŞ)));"ÜZGÜNÜM")

Merhaba,
Yukarıdaki örnek formüldeki aranacak olan rakam/kelime olarak *Ltd. Şti* yerine bir hücre referansı girmemiz mümkün mü acaba?

Aşağıdaki şekilde denemedim ama olmuyor maalesef:
=EĞER(EĞERSAY([Deneme.xlsx]Sheet1!$A$2:$A$43565;A18294)>0;2;"")

Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar

=EĞER(EĞERSAY(A2;"*Ltd. Şti*")>0;2;"")
Bu soruya cevap verilmiş olabilir belki ama ben anlayamadım. *Ltd. Şti* yerine aranacak kelime için hücre referansı verilebilir mi?

Son düzenleme:
Mesela B1 hücresinde yazan kelimeyi A1 hücresi içindeki cümlede arasın ve eğer cümle içinde B1 de yazılı kelime geçiyorsa formül sonucu 2 olsun

Deneyiniz.

Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(MBUL(B1;A1));2;"")

Aralık için aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.

Yöntem-1;
C++:
=EĞER(EĞERSAY(A1:A25;"*"&B1&"*")>0;2;"")

Yöntem-2;
C++:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(--ESAYIYSA(MBUL(B1;A1:A25)))>0;2;"")

Peki, örneğin B1-B100 aralığındaki kelimeleri A1-A1000 aralığındaki cümlelerde arasın ve eğer cümle içinde B1-B100 aralığındaki kelimelerden herhangi birisi geçiyorsa formül sonucu 2 olsun nasıl yapılabilir acaba?

Peki, örneğin B1-B100 aralığındaki kelimeleri A1-A1000 aralığındaki cümlelerde arasın ve eğer cümle içinde B1-B100 aralığındaki kelimelerden herhangi birisi geçiyorsa formül sonucu 2 olsun nasıl yapılabilir acaba?
A1'deki veri B1'de; A2'deki veri B2'de şeklinde mi aranacak yoksa A1'deki veri B1:B100 aralığındaki tüm hücrelerde ayrı ayrı mı aranacak?

Geri