• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre İçinde kelime arama

A1'deki veri B1'de; A2'deki veri B2'de şeklinde mi aranacak yoksa A1'deki veri B1:B100 aralığındaki tüm hücrelerde ayrı ayrı mı aranacak?

B1-B100 aralığındaki kelimeler tüm A sütunundaki hücrelerdeki cümleler içinde aranması gerekiyor...

A1'deki veri B1'de; A2'deki veri B2'de şeklinde mi aranacak yoksa A1'deki veri B1:B100 aralığındaki tüm hücrelerde ayrı ayrı mı aranacak?
B1-B100' de bulunan tüm kelimeler A sütunundaki hücrelerde aranacak ve ilgili A sütunu hücresinde bu kelimelerden birisi varsa 1 veya 2 gibi bir sayıyla belirtilecek

B1-B100' de bulunan tüm kelimeler A sütunundaki hücrelerde aranacak ve ilgili A sütunu hücresinde bu kelimelerden birisi varsa 1 veya 2 gibi bir sayıyla belirtilecek
C1 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalarsanız B sütunundaki kelime A sütunundaki herhangi bir hücre içinde geçiyorsa 1 yazar, yoksa 0 yazar:

=MAK(0;MİN(1;EĞERSAY($A$1:$A$100;"*"&B1&"*")))

C1 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalarsanız B sütunundaki kelime A sütunundaki herhangi bir hücre içinde geçiyorsa 1 yazar, yoksa 0 yazar:

=MAK(0;MİN(1;EĞERSAY($A$1:$A$100;"*"&B1&"*")))
Bu formülü denedim ama cümle içindeki istenilen kelimeleri bulmuyor, hücrede sadece o kelime varsa buluyor.

ESAYIYSA önünde -- var,doğru değil mi?
Bu formül üzerinde çalışıyorum, işe yarıyor gibi, kontrollerimi bitirmedim, aklıma gelen şu sorular var; hücredeki cümlelerde arama listesindeki kelimeleri buluyor mu, büyük-küçük harf duyarlılığı var mı: Bunu kontrol ediyorum....

Bu formülü denedim ama cümle içindeki istenilen kelimeleri bulmuyor, hücrede sadece o kelime varsa buluyor.
buna uygun dosyanızı paylaşır mısınız lütfen? Benim denemelerimde hücrede kelime geçiyorsa 1 yazıyor çünkü?

Merhabalar Arkadaşlar ,
bir konuda acil yardıma ihtiyacım var.

Sayfa 1
A1 - Ahmet
B1 - 10

Sayfa 2
A1 - Ahmet Markete Gitti
B1 Hangi formül ile "Ahmet Markete Gitti" cümlesi içinden Ahmet kelimesi düşey ara yapılarak sütuna Sayfa1 B1 deki 10 gelir

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, çok faydalı oldu. Bu bağlamda bir sorum daha var. Formülü uyguladığımızda hücrenin yanında oluşan 1 yada 2 gibi bir tanımlamanın yerine bulunan kelimenin kendisi gelebilir mi? Bu olursa kontrollü çalışmam sırasında işime çok yarayacak bir şey olur...

Geri