• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre İçinde Kat Bulma

Excel Vers. ve Dili
2003 -Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce forumda açıldıysa kusura bakmayın, araştırdım ama bulamadım.

Elimde adreslerin yazılı olduğu bir dosya var. Benim yapmak istediğim hücre içindeki adresten No: ifadesinin bulunup bunun yanındaki değere göre kaçıncı kat olduğunu yazdırmak. Örneğin hücre içinde NO:235 geçiyorsa 2 yazdırmak, NO:344 yazıyorsa 3 yazdırmak gibi.

Örnek dosya ektedir.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

örneği inceler misiniz?
adres bilgilerindeki kat numaraları ve no lar bellirli bir format içermediğinden %100 garantili çalışmaz.
kimisinde Kat:1 yazıyor, kimisinde Kat:1/103 veya No:3/308 gibi ....
BAZILARINDA DA hem kat hem no bilgisi var :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
yazım şekillerinin bir standardı yok ama gördüğüm kadarıyla : işaretinden sonraki gelen ilk karakter kat numarasını veriyor, ama 9 katın üstü için yazdığım formül çalışmaz.

=PARÇAAL(A1;MBUL(":";A1)+1;1)

örneği inceler misiniz?
adres bilgilerindeki kat numaraları ve no lar bellirli bir format içermediğinden %100 garantili çalışmaz.
kimisinde Kat:1 yazıyor, kimisinde Kat:1/103 veya No:3/308 gibi ....
BAZILARINDA DA hem kat hem no bilgisi var :)

yazım şekillerinin bir standardı yok ama gördüğüm kadarıyla : işaretinden sonraki gelen ilk karakter kat numarasını veriyor, ama 9 katın üstü için yazdığım formül çalışmaz.

İki formülde çok işime yaradı, teşekkürler.

2 nolu mesajı tekrar inceler misin? dosyayı güncelledim

2 nolu mesajı tekrar inceler misin? dosyayı güncelledim

İnceledim hocam ellerine sağlık, teşekkürler. İlk dosyanda işimi görüyordu, şimdi fantazi yapmışsın resmen :D

Hocam bu formülde şöyle birşey yapabilir miyiz. Bu adresler içinde BLOK kelimesi de geçiyor, Örneğin A BLOK, B BLOK. Biz soldan formülünü kullanarak BLOK'un bir yanındaki değeri alabilir miyiz ?.

A BLOK, B BLOK yazan metinde : işareti yoksa MBUL hata verecektir.
BLOK yazısından sonra bir boş karakterden sonra numara geliyorsa şöyle yapabiliriz;
=EĞERHATA(MBUL(":";A1);PARÇAAL(A1;MBUL("BLOK";A1)+5;1))

A BLOK, B BLOK yazan metinde : işareti yoksa MBUL hata verecektir.
BLOK yazısından sonra bir boş karakterden sonra numara geliyorsa şöyle yapabiliriz;
=EĞERHATA(MBUL(":";A1);PARÇAAL(A1;MBUL("BLOK";A1)+5;1))

Bu olmadı hocam hata verdi. İki formülü birleştirmemize gerek yok aslında, blokları ayrı bir sütunda yazdırmayı düşünüyorum. Tek başına Bloklar için formül yeterli olur.

Edit: Hata vermekten ziyade 32,36 gibi rakamlar çıkarıyor.
Edit 2: =PARÇAAL(D2;MBUL("BLOK";D2)-2;1) şu formülle çözdüm, tekrar teşekkürler.

blokda da aynı sıkıntı var, kimisi BLK, kimisi BLOK diye yazanda var. eğer bunları uygun bir formatta yazabilirsen (yazmış olsaydın) daha kolay ve kesin sonuçlar olurdu. :)

NOT : muhtemel blok sütununuda 2. mesaja ekledim.

Son düzenleme:
blokda da aynı sıkıntı var, kimisi BLK, kimisi BLOK diye yazanda var. eğer bunları uygun bir formatta yazabilirsen (yazmış olsaydın) daha kolay ve kesin sonuçlar olurdu. :)

NOT : muhtemel blok sütununuda 2. mesaja ekledim.

Evet bloklarda sıkıntılı biraz ama mecburen öyle olanları elle gireceğim. Benim yazdığım veriler değil, şimdi ben toparlamaya çalışıyorum onun sıkıntısını çekiyorum şuan. Son bir sıkıntım kaldı onuda ayrı bir konuda belirteceğim. Tekrar ilginiz için teşekkürler.

systran a katılıyorum giriş işlemleri belirli bir formatta olmalı "sivri sineklerin peşine düşmek yerine bataklığı kurutmak lazım" :)
iyi çalışmalar...

Geri