• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içinde belirli bir karakterden sonraki değerleri alma

Excel Vers. ve Dili
Office365
Arkadaşlar Merhaba ,
Bankadan aldığımız verileri muhasebe programına aktarmaktayız.Banka ekstresindeki açıklama bölümünde pos geçiş masrafları yazmakta.Açıklama örnek olarak "akbank pos ödeme 1256548 KS:1,05" gibi.Ben bu açıklama içinde sadece "KS:" dan itibaren sağa doğru 4 karakteri alıp ayrı bir hücreye yazmak istiyorum.Bunu yapabilmem mümkün müdür ?

Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

Parçası alınacak verinin A1 hücresinde olduğunu düşünürsek;
aşağıdaki formülü B1 hücresine uygulayarak sonuç alabilirsiniz.

Sorun yaşarsanız, sorunuzu;
(cevabımın altındaki İMZA bölümündeki açıklamalar doğrultusunda hazırlayacağınız)
örnek belge ile desteklemenizi öneriyorum.
.
Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(BUL("KS";[B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B];1));0+(PARÇAAL([B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B];BUL("KS";[B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B];1)+3;4));"")

Veri A1 hücresinde ise.:cool:
Kod:
=SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("KS:";A1)-2)

(cevabımın altındaki İMZA bölümündeki açıklamalar doğrultusunda hazırlayacağınız)
.
Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(BUL("KS";[B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B];1));0+(PARÇAAL([B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B];BUL("KS";[B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B];1)+3;4));"")

çok teşekkürler

.
Kod:
Ömer Bey Merhaba ,
Verdiğiniz formülü açıklaması "PK0144581MS09/07K:4,15" olan diğer başka bir satırda uygulamak istiyorum.Sizin formüldeki "KS" olan kısımları sadece "K" olarak değiştirdim fakat olmadı.Bana lazım olan kısım K:4,15 kısmındaki sadece 4,15 değeri. Yardımcı olabilir misiniz ?

Merhabalar,
Alternatif olsun.
Kod:
[SIZE="3"]=KIRP(PARÇAAL(A1;1-ARA(;-SATIR(1:38)/(":"=PARÇAAL(A1;SATIR(1:38);1)));38))[/SIZE]

Not: Gerektiğinde formül içerisindeki 38 sayısını çoğaltınız.

Saygılar,
Şeşen

Merhabalar,
Alternatif olsun.
Kod:
[SIZE="3"]=KIRP(PARÇAAL(A1;1-ARA(;-SATIR(1:38)/(":"=PARÇAAL(A1;SATIR(1:38);1)));38))[/SIZE]

Not: Gerektiğinde formül içerisindeki 38 sayısını çoğaltınız.

Saygılar,
Şeşen

Merhabalar,
Öncelikle teşekkür ederim. Formüldeki 38 sayısını neye göre ayarlamalıyız ?
A1 hücresindeki değerin tam olarak PK0144581BNSIB09/07K:0,19 şekilde olduğunu varsayarak 38 sayısını kaç yapmalıyız ?

Geri