• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içinde Arama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan helva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Nasıl yapacağımı bilmediğim gibi nasıl anlatacağımıda bilmiyorum...

Mesela A1 hücresinin içini 1,2,3 ,aynen yazdığım gibi doldurdum... B1 hücresinede 1 yazdığım zaman yeşil renk olarak değişmesini istiyorum. yani; A1 in içinde 1 olduğu için Yeşil yansın atıyorum B1 in içine 4 yazdığım zaman kırmızı yansın... böyle işte anlatabildimmi bilmiyorum... teşekkürler kolayllıklar...

Son düzenleme:
Bu şekilde basit bir örnekleme sunman daha açıklayıcı olabilir sanırım...

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim... bende o yolda ilerledim ama çözemedim... çözememekte haklıymışım formül çok çok başka ya... tekrar teşekkürler...

çok teşekkür ederim... bende o yolda ilerledim ama çözemedim... çözememekte haklıymışım formül çok çok başka ya... tekrar teşekkürler...

.

Daha basit bir formüller:

Kod:
=COUNTIF(A1:A1;"*"&B1&"*")>0
=COUNTIF(A1:A1;"*"&B1&"*")=0

Kod:
=EĞERSAY(A1:A1;"*"&B1&"*")>0
=EĞERSAY(A1:A1;"*"&B1&"*")=0

.

evet sonuncusu daha öğrenilebilesi bir formül tekrar teşekkürler...

Kolaylıklar... Daha önceden de sizin yardımızla bu tabloyu oluşturmuştuk... Tablomuzda; "F1 ve 15" ten "AK 1 ve 15" e kadar koşullu biçimlendirme ile "E" sütününa girdiğimiz verinin aynı olup olmadığına karşılık renk değişimini sağlamıştık... Burada bir sorum olacak... Mesela E1 hücresine veri girdik ve karşı sütününda olanlar yeşil olmayanlar kırmızı oldu... aynısını E3 de yaptık... Peki gördüğünüz gibi E2 de daha veri yok ve orasıda kırmızı gözüküyor... E2 nin karşı sütünlarının daha veri girmemişken beyaz olarak beklemesini sağlıyabilirmiyiz... Ve hazır koşullu biçimlendirme förmülü değişmişken "F ve AK" Sütünlarının 16. hücrelerine kaç yeşil olduğunu belirten bir förmül eklene bilirmi?... Teşekkürler...

Ekli dosyalar

• abc.xls
    abc.xls
    25.5 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
ama benim gerçekten bu konu hakkında yardıma ihtiyacım var...!

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Korhan bey çok teşekkür ediyorum... Tam istediğim gibi bir çalışma olmuş... Elinize sağlık fakat bir sorunum daha var... Hücrelere "harf" yazdığımda förmül işliyor fakat "rakam" yazdığımda hiç bir işlevi yok... çözmeye çalıştım ama işin içinden çıkamadım...

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. Deneyiniz.

tekrar çok teşekkürler, Fakat; Örnek göstermek gerekirse… Mesela "F12 ve 13" e daha önceden olası dosya numaralarını girdim… ve onaylamak için "E12 ve 13" e gerçek değerlerini girdim… Tamam tam istediğim gibi yeşil yandı ama bu sefer en alttaki toplamı yapamıyor…

yani yeşil renkleri toplamıyor... "E" hücresi ile eşleşen değerleri topluyor...

ama ben diğer hücrelere de daha önceden "1a1" gibi dosya numarası terimlerini tahminini girerek... daha sonra "E" sütununa "a" imiş diyorum.. yeşil yanıyor tamam ama altta toplama yapmıyor bu sefer...

Son düzenleme:
veya fazla soru sormuş oldum kusura bakmayın bu durumla da idare edebilirim sanırım.. sizi yormak istemem.

Neden fazla soru sorduğunuzu düşünüyorsunuz. Sorunuzun tam cevabını alana kadar tespit ettiğiniz sorunları iletmelisiniz. Ben alttaki toplamı tamamen unuttum. Bu sebeple o bölüm hatalı oldu.

#12 nolu mesajımdaki dosyayı yeniden güncelledim. Deneyiniz.

Sizden bir ricam var. A1 hücresinde yazan değerin c sütununda olup olmadığını nasıl bulabilirim. Hücrenin içeriğinde olan bir değeri bulmamız gerekiyor. Örnek dosya ekte.

Sorabildim mi bilmiyorum :)

Ekli dosyalar

b1 hücresine kopyalayıp aşağıya çekin.

=EĞER(EĞERSAY($C$1:$C$1000;"*"&A1&"*")>0;"var";"yok")

Son düzenleme:
Geri