• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre içi şartı değiştirme

Excel Vers. ve Dili
7
halen elimde kullanmış olduğum formunuzdan edindiğim bir makro var. makro a sütününü referans alarak çalışıyor ben istiyorum ki e sütününu referans alarak çalışsın şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

hocam çok teşekkürler ancak makro satırın tamamını aktarmıyor. ben satırın tamamını ikinci sayfaya aktarsın istiyorum. ;-)

hocam öncelikle elinize sağlık çok güzel olmuş yalnız hücre içinde bazen isim ve soyad arasında birden fazla ara olabiliyor şöyleki
ali eren
gibi. bu durumda makro işlevi sürdürülebilmeli.

ikinsi ben bu makroyu farklı sütünlarda mesela H VE I sütünlarında kullanmak istesem neresini değiştirmeliyim.
yardımlarınız için çooook teşekkürler sağolun hocam ;-)

yusuf hocam boşluk problem yaratmaz..ama küçük büyük harf duyarlılığı var...bunun dışında

Sub aktarma()
Sheets(2).Range("a1:j50").ClearContents
kelime = InputBox("Anahtar Kelimeyi Gir")
For i = 1 To [e65536].End(3).Row
If Cells(i, 5) Like "*" & kelime & "*" Then
k = k + 1
Sayfa2.Rows(k) = Sayfa1.Rows(i).Value
End If
Next
MsgBox "Bitti."
End Sub

bu makroyu h ve ı sütünlarında kullanmak isterseniz h sütüunu için
For i = 1 To [e65536].End(3).Row ifadesindeki [e65536] ifadeyi [h65536] olarak değiştirin..ı sütüunu için isterseniz [ı65536] yaparsınız...daha sonra
If Cells(i, 5) Like "*" & kelime & "*" Then ifadesindeki cells(i,5)' i h sutunu için cells(i,8)
ı sütünu için cells(i,9) yazmanız gerekir...5 , 8 diye sayılar giriyoruz...bu sütün numarasını ifade etmektedir..e sütünu i.in 5 giriyoruz çünkü e sütünu A,B,C,D den sonra 5 inci olarak geliyor..aynı şekilde h sütununu sayarsanız 8 inci sırada olduğu için 8 yazıyorum..ama daha kolay yolu derseniz h sutunu için cells(i,"h") ı sütunu için cells(i,"ı") şeklindede yazabilirsiniz..umarum açıklayıcı olmuştur..

tşk

hocam çok tşk verdiğiniz bilgiler için saolun benim için faydalı oldu
Allah razı olsun. selam ve saygılar

Geri