• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre içi biçim

Excel Vers. ve Dili
2010 ve türkçe
arkadaşlar merhaba,

ek'te gönderdiğim dosyada,

1. a1, b1, c1, ve d1 hücrelerini tek bir hücrede (sarı renkli hücre) alt alta olacak şekilde yazdırmak istiyorum. (alt + enter) nasıl bir formül uygulamalıyım?

2.bir de birleştirilerek yazılan hücrenin ikinci satırını yani b1 hücresinde bulunan değeri kalın yazsın istiyorum. bunu nasıl yaparız?

Ekli dosyalar

• 1.xlsx
    1.xlsx
    8.7 KB · Görüntüleme: 4
Merhaba,
1. sorunuz için bu formülü deneyebilirsiniz. Ancak hücrede metni kaydır seçenegini aktif etmelisiniz.
Kod:
=BİRLEŞTİR(A1;DAMGA(10);B1;DAMGA(10);C1;DAMGA(10);D1)
2. Sorunuzun çözümü makro ile olabilir, bu durumda ilgili hücrede formül kullanılmaz.

peki kaynak hücreyi yani B1 i kalın yapsak ve hücreye sadece veri çekmek değil de biçimle birlikte veri çekebilir miyiz?

veya

macro ile ilgili sayfa için bunu nasıl bir kod ile yapabiliriz? bildiğim kadarıyla macroda karakter tespiti ile (5.karakter ile 11. karakter arasını kalın yaz) yapabiliyoruz. bunu satır olarak kodlayabiliyor muyuz?

Öncelikle dosyanızda biçim önemliyse Word veya benzeri programları kullanmanızı öneriyorum.
Bununla beraber
1) hücreden formülle biçim alınmaz.
2) yine makroda karakter tespiti ile satırın kaçıncı karakterden itibaren başladığı ve bittiği gibi sayısal değerler alınabilir.

Alternatif olarak ilgili hücreleri 4 ayrı hücreye alt alta alıp 2. hücreye biçim uygulayabilirsiniz.

Geri