• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içersinde bulunan rakam grubunun saysını bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan levoni
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 English
Arkadaşlar Merhaba,

Bir konuda değerli yardımlarınıza ihtiyacım var şöyleki,
Ekte gönderdiğim dosyada A sütununda bulunan hücrelerin içerisinde yazı ile beraber 4 rakamdan oluşan rakamlar var.Örneğin 2300, 1160 gibi.
Benim amacım içerisinde harf ve rakamların olduğu hücrenin yan hücresine kaç tane 4 rakamlı rakam grubu olduğunu yazmak istiyorum.Hücre içerisinde 5 tane yukarıdaki şekilde rakam grubu varsa 5 yazması lazım
Ekte gönderdiğim örnek dosyada ben B sütununa olması gereken sayıları elle yazdım.Bunun macro veya fonksiyon ile yapmak mümkün mü.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kod:
=TOPLA((SIKLIK(EĞER(ESAYIYSA(--PARÇAAL(A2;SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(A2)));1))
 ;SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(A2))));EĞER(EHATALIYSA(--PARÇAAL(A2
  ;SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(A2)));1));SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(A2)))))[COLOR=red]=4[/COLOR])+0)

Dizi formülüdür. Girişini ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile yapınız.

Formüldeki =4 bölümü, 4 lu sayı gruplarını saymak içindir. Tüm sayı gruplarını saymak isterseniz, bu bölüme >0 yazmanız yeteri olur.

Fonksiyonların ingilizce karşılığı için:
Türkçesi = İngilizcesi şeklinde Fonksiyon Listesi

.

Arkadaşlar Merhaba,

Bir konuda değerli yardımlarınıza ihtiyacım var şöyleki,
Ekte gönderdiğim dosyada A sütununda bulunan hücrelerin içerisinde yazı ile beraber 4 rakamdan oluşan rakamlar var.Örneğin 2300, 1160 gibi.
Benim amacım içerisinde harf ve rakamların olduğu hücrenin yan hücresine kaç tane 4 rakamlı rakam grubu olduğunu yazmak istiyorum.Hücre içerisinde 5 tane yukarıdaki şekilde rakam grubu varsa 5 yazması lazım
Ekte gönderdiğim örnek dosyada ben B sütununa olması gereken sayıları elle yazdım.Bunun macro veya fonksiyon ile yapmak mümkün mü.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler

Alternatif:

Sadece dosyanızdaki örneklere özeldir.

Kod:
=SUM(LEN(A2)-LEN(SUBSTITUTE(A2;{1;2;3;4;5;6;7;8;9;0};"")))/4

.

Çok değerli Sayın Ömer ve Yurttaş Bey ,
çok çok tşk ler ellerinize sağlık. İyiki varsınız

Geri