• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içerisinden rastgele bazı alanları alabilmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR
Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki gibi bir sorunum var umarım bir çözümü vardır.

Öncelikle örneği vereyim:
"Kağıt olarak üretilmiştir. Geniş kullanım alanı sunmaktadır. Ebatları : 10x70 cm Renk : Sarı Ürün içeriğinde 250 ad bulunmaktadır Üründe kullanılan boyaların insan sağlığına zararı bulunmamaktadır. "

Gördüğünüz üzere, sayı, rakam, harf kısaltmalar, eksik noktalamalar vs. derken her şey mevcut :)

Burada benim yapmak istediğim sadece adet sayısını ayrı bir hücreye alabilmek. Yani Bu örnek A1 hücresinde ise ben B1 hücresine sadece "250 ad" yazısını almak istiyorum. Liste bu şekilde uzayıp gidiyor ve hepsinde ürün adetleri farklı. Mesela A2 'deki yazıda 500 ad, A3'deki yazıda 650 ad gibi farklı farklı adetler mevcut ve bu talebim hepsi için geçerli.

Not: ikinci ek bir soru sormam gerekirse buradaki veriyi aldığımı sayarsam, aldığım veriyi de daha sonra kolaylıkla ana yazıdan (Yani A1 hücresinden) silmek istiyorum, bunun da bir yolu varsa çok iyi olur...

Şimdiden herkese yardımları için teşekkür eder iyi bayramlar dilerim.

Bilgilerin A1 den itibaren olduğu ve metnin aynı yapıda olduğu ancak adet sayılarının farklı olduğu varsayılmıştır.

Bu kodları C1 e yapıştırıp aşağı çekin. 250 Ad in 250 sini yazacaktır.
Kod:
=PARÇAAL(A1;MBUL("içeriğinde";A1;1)+11;MBUL(" ad ";A1;1)-MBUL("içeriğinde";A1;1)-11)

Bu kodları B1 e yapıştırıp aşağı çekin. Metin den 250 Ad in çıkarıp yazacaktır
Kod:
=PARÇAAL(A1;1;MBUL("içeriğinde";A1;1)+10) & PARÇAAL(A1;MBUL(" ad ";A1;1)+3;UZUNLUK(A1))

Hocam çok teşekkür ederim, iki kodda düzgün şekilde çalıştı ve işim çok rahatlattı. Mahsuru yoksa son bir ek soru yapmak istiyorum:

İkinci formüldeki "250 ad" 'yi çıkarıp yazma işini biraz genişletmek istersek ve "Ürün içeriğinde 250 ad bulunmaktadır" yazısını komple çıkartmak istersem nasıl bu formülü geliştirebilirim? Tabiki burada da rakamlar diğer hücrelerde değişkenlik gösterecektir.

Teşekkür ederim, iyi geceler.

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Makro ile kullanıcı tanımlı fonksiyon kullanılmıştır.

Ekli dosyalar

Merhaba Korhan Bey,

Örnek dosyayı download etmek için tıkladığımda Altın üyelik gereklidir diyor ve dosyayı indiremiyorum, bu sebeple göremedim. Nasıl erişim sağlayabilirim?

Birde istediğim işlem için hücrelerdeki verilerin ortak özelliği "Ürün içeriğinde" diye başlıyor ve "bulunmaktadır" diye bitiyor. Bu koşullarda mevcut formülü revize ederek çözebilme şansımız olabilir mi?

Teşekkürler

Hücrelerde bahsettiğiniz gibi ayrıştırıcı bölümler sabitse;

Sayısal veriyi almak için;

Kod:
=YERİNEKOY(YERİNEKOY(PARÇAAL(A1;MBUL("Ürün içeriğinde ";A1;1);MBUL("ad bulunmaktadır";A1;1)-MBUL("Ürün içeriğinde ";A1;1)+UZUNLUK("ad bulunmaktadır"));"Ürün içeriğinde ";"");" bulunmaktadır";"")

Miktarla beraber yazılarıda almak için;

Kod:
=PARÇAAL(A1;MBUL("Ürün içeriğinde ";A1;1);MBUL("ad bulunmaktadır";A1;1)-MBUL("Ürün içeriğinde ";A1;1)+UZUNLUK("ad bulunmaktadır"))

Alınan veriyi ana hücreden kaldırmak için;

Kod:
=KIRP(YERİNEKOY(A1;D5;""))

Harici link (silinebilir)

http://s2.dosya.tc/server5/8tazdc/ORNEK.rar.html

Ekli dosyalar

Merhaba Hocam,

Tam manasıyla amacıma ulaşabildim, yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Saygılar,

Geri