• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içerisinde Virgülden öncesini "B" hücresine, Virgülden sonrasını "C" hücresine

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Hücre içerisinde Virgülden öncesini "B" hücresine, Virgülden sonrasını "C" hücresine

Merhaba yapmak istediğim bir işlem var. Ancak işin içinden çıkamadım. Yapmak istediğim Hücre içerisinde Virgülden öncesini "B" hücresine, Virgülden sonrasını "C" hücresine almak. Örnek dosya içerisinde "20/21/22,36/38" sayılar mevcut. =PARÇAAL($A3;1;MBUL(",";$A3;1)-1) formülü ile B3 hücresine "20/21/22" sayılarını alabiliyorum. B4 hücresine "36/38" sayılarını nasıl yazdırabim.

Şu olur:

Kod:
=YERİNEKOY(A3;B3&",";"")

Şu da olur:

Kod:
=SAĞDAN(A3;UZUNLUK(A3)-BUL(",";A3))

Bu da olur:

Kod:
=PARÇAAL(A3;BUL(",";A3)+1;UZUNLUK(A3)-BUL(",";A3))

farklı çözümler bulunabilir.

Merhaba yapmak istediğim bir işlem var. Ancak işin içinden çıkamadım. Yapmak istediğim Hücre içerisinde Virgülden öncesini "B" hücresine, Virgülden sonrasını "C" hücresine almak. Örnek dosya içerisinde "20/21/22,36/38" sayılar mevcut. =PARÇAAL($A3;1;MBUL(",";$A3;1)-1) formülü ile B3 hücresine "20/21/22" sayılarını alabiliyorum. B4 hücresine "36/38" sayılarını nasıl yazdırabim.

Pardon Yusuf beyin cevaplarını görmemişim.

Son düzenleme:

Merhaba Yardımlarınız için teşekkür ederim. Ekli dosyada yapmak istediğim işlem ile ilgili hücre değerleri bulunmaktadır. "20/21/22,36/38" ilgili sayılar Örnek olarak A1 hücresinde bulunmakatadır. "20/21,45/46/47" sayıları da A2 hücresinde bulunmaktadır. Her iki hücrede de virgülden önceki sayıları B1, C1 ve B2, C2 hücrelerine almak istiyorum

Ekli dosyalar

Verilen çözümler işinizi görmedi mi?

Yusuf Bey merhaba, İşimi görüyor, ancak; ekli dosyaya bakabilirseniz tüm hücrelerdeki değerler birbirine eşit değil, yani bir hücredeki sayılar "20/21/22,36/38" böyle iken ikinci hücredeki sayılar "15,45/46/47" üçüncü hücredeki sayı ise "35" olarak geliyor. Dolayısı ile vermiş olduğunuz formül

20/21/22,36/38 36/38 36/38
20,32/12 32/12 32/12
22,35 35 35
35 #DEĞER! #DEĞER!
35 #DEĞER! #DEĞER!
B3 hücresi FORMÜLÜ "=PARÇAAL($A3;BUL(",";$A3)+1;UZUNLUK($A3)-BUL(",";$A3))";
C3 hücresi FORMÜLÜ "=PARÇAAL($A3;BUL(",";$A3)+1;UZUNLUK($A3)-BUL(",";$A3))"

Merhaba arkadaşlar, formül bir önceki mesajda anlattığım gibi çalışmaktadır.

Aşağıdaki Kodu dener misin? İşini görür zannedersem:
Kod:
Sub wordSeparates()

endRow = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
    For firstRow = 1 To endRow
        iSeparates = Split(Cells(firstRow, 1), ",")
        iValue = 1
        For iArray = 0 To UBound(iSeparates)
            iValue = iValue + 1
            Cells(firstRow, iValue) = Left(iSeparates(iArray), Len(iSeparates(iArray)))
        Next
    Next

End Sub

SadiSerdari Beyefendi ve diğer tüm excel.web.tr uygulayıcıları hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

SadiSerdari Beyefendi ve diğer tüm excel.web.tr uygulayıcıları hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Gerçi makrolu çözüm bulunmuş ama formüllü çözmek için benim verdiğim formüllerin başına ='den sonra olmak üzere EĞERHATA( ve en sonuna da ;A3) ilave ederseniz hata olan hücrelerde (virgül olmayan hücrelerde) A3'ü aynen alır. Örneğin:

=EĞERHATA(YERİNEKOY(A3;B3&",";"");A3)

Geri