• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

HÜCRE İÇERİSİNDE Kİ [] (KARE) İŞARETİNİ YOK ETMEK

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ongun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Selamlar,

Arkadaşlar textbox`a girdiğim yazıyı enter tuşuna basarak satırbaşı yapıyorum. Ancak her enter`dan sonra görüyorum ki hücre içerisinde [] kare oluşmuş bu karelerin olmaması için ne yapabilirim.

:kafa: :kafa: :kafa:

Lütfen bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılarımla

Seyit Tiken' Alıntı:
Yazı tipini değiştirmeyi bir deneyin.

Sayın Seyit Tiken, günaydın dediğiniz gibi yaptım ama olmadı. Galiba sorun enter`dan kaynaklanıyor. Ama bu sorunu mutlaka çözmeliyim.

:kafa:
:kafa:
Aksi takdirde emeğime gölge düşecek.

Lütfen yardım edin. Saygılarımla.

Sn Ongun, eğer dosyanızı buraya ekleme imkanınız varsa bunun nedeni daha etraflıca görülüp çözüm üretilebilir.

fructose' Alıntı:
Sn Ongun, eğer dosyanızı buraya ekleme imkanınız varsa bunun nedeni daha etraflıca görülüp çözüm üretilebilir.

Sayın fructose, ilginize teşekkür ederim.

Örnek dosya gönderiyorum. Umarım çözüm bulabiliriz. Saygılarımla :dua:

Textbox9 daki kodu aşağıdaki ile değiştirin.

[vb:1:a1bc0d4776]Private Sub TextBox9_Change()
[a1] = Replace(TextBox9, Chr(13), "")
End Sub
[/vb:1:a1bc0d4776]

Uğraşmama rağmen tam olarak yapamadık. Şöyle bir şey yapılabilir. Yalnız bağlantılı hücrede "Metni Kaydır"ı uygula. TextBox'ta bunu uygulama. Yani enter ile bir alt satıra geçiş yapmayın. Örnek bir dosya gönderiyorum.

leventm' Alıntı:
Textbox9 daki kodu aşağıdaki ile değiştirin.

[vb:1:01a41e4f9c]Private Sub TextBox9_Change()
[a1] = Replace(TextBox9, Chr(13), "")
End Sub
[/vb:1:01a41e4f9c]

Sayın Leventm, elinize yüreğinize sağlık çok teşekkür ederim. Gerçekten çok işime yarıyacak, beni bu sıkıntıdan kurtardınız. Saygılarımla.

Sayın Seyit Tiken, ilginizden dolayı size de çok teşekkür ederim. Altarnatif olarak güzel bir fikir. Elinize yüreğinize sağlık. Saygılarımla

:arkadas:

Arkadaşlar ekteki programda textboxlara girdiğim yazıyı enter tuşuna basarak satırbaşı yapıyorum. Ancak her enter`dan sonra görüyorum ki hücre içerisinde [] kare oluşmuş bu karelerin olmaması için ne yapabilir ?

Ekli dosyalar

Sayın arkadaşlar Levent hocanın 7 nolu mesajını bir önceki mesajımdaki dosyaya nasıl uygulayabiliriz ?

Örneğin, dosyanızdaki textbox6'daki veriyi hücreye kaydeden satırı aşağıdaki gibi düzenleyin.

Kod:
.Cells(sat, "m") = replace(TextBox6.Value,chr(13)," ") 'özü

Örneğin, dosyanızdaki textbox6'daki veriyi hücreye kaydeden satırı aşağıdaki gibi düzenleyin.

Kod:
.Cells(sat, "m") = replace(TextBox6.Value,chr(13)," ") 'özü

Sayın Levent hocam çok teşekkür ederim.Beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız.O kadar çalışma boşa gidecekti,sayenizde herşeye değdi.Çok Teşekkür ederim.

Geri