• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içerisinde Anahtar Kelimeler arama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan shiva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Merhaba,
Yaklaşık 10000 adet satırda bulunan cümlelerin içerisende belirlediğim anahtar kelimelerden var mı / yok mu sorgulamak istiyorum.

Örn. 1.hücrede bulunan cümlede 7 adet kelime var ve belirlediğim anahtar kelime bu cümlede bulunuyor mu ? şeklinde bir sorulama ...

Ekte örnek olarak bir excel hazırladım.

Bu konuda yapılacak birşey var mı ?

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkrüler.

Arkadaşlar bu konuda Necdet Yeşertener beyin katkıları çok büyük herşeyden önce ona teşekkür ederim e tabiki sizlerede.

Günaydın Mx@Raid,
Size ve Necdet Bey'e yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

Yaptığınız çalışma benim için çok faydalı oldu.

İyi günler

Benzer sorun hk.-Konu biraz acil

Sayın ustacım merhaba
Konuya benzer bir sorunum için yardımcı olurmsunuz ltf.
Peşin teşekkürlerimle

Ekli excel dosyasında Bearings sayfası E sütunundaki tanımları SAP TR sayfası C sütününda aratarak kod tanımına uyanların B sütünundaki kodlarını Bearings sayfası F sütündaki yerlerine getirmek istiyorum.
YAni formul Bearings sayfası E sütünundaki 623 tanımını SAP TR sayfası C sütünunda arayarak karşılık gelen (yani tanım içinde 623 geçen) B sütünundaki kodlarını getirecek.
Bunun için bir çözüm varmıdır ?
Yardım ltf.

Sayın ustacım merhaba
Konuya benzer bir sorunum için yardımcı olurmsunuz ltf.
Peşin teşekkürlerimle

Ekli excel dosyasında Bearings sayfası E sütunundaki tanımları SAP TR sayfası C sütününda aratarak kod tanımına uyanların B sütünundaki kodlarını Bearings sayfası F sütündaki yerlerine getirmek istiyorum.
YAni formul Bearings sayfası E sütünundaki 623 tanımını SAP TR sayfası C sütünunda arayarak karşılık gelen (yani tanım içinde 623 geçen) B sütünundaki kodlarını getirecek.
Bunun için bir çözüm varmıdır ?
Yardım ltf.

Dosyayı ekledim sanırım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhabalar saygıdeğer ustalar. bir kaç gündür çok benzer bir sorunum var. ve uğraşıyorum.
Forumda bununla ilgili konu açtım ama çözüm bulamadık.
Mx@Raid ve Necdet Beyin yaptığı çözüm olabilir gibi duruyor yardım edebilirmisiniz gerçi konunun üzerindne hayli zaman geçmiş . inşallah bi gören olur mesajımı.
Konuyu bi daha anlatayım.

Benim elimde çok uzun bir müsteri listesi var bunların isimleri ve Ticari Ünvanları var. Ve tabi diğer bilgileride var. Ben belirli meslek gurupları oluşturdum ve bu müşterileri guruplandırmak istiyorum. Fakat müşterilerin kayılarında adlarında ve ticari ünvanlarında envai çeşit yazım var.
Mesela
YAŞARLAR KIRAATHANESİ
ÜNAL KIRATHANE
YEŞİL CAFE BİLARDO
ALTIN KUAFOR
OS BAYAN KUAF
KOZ GÜZELLİK SALONU
Burada Kuaför yazılmamışVeya Koz Güzellik salonu gibi yüzlerce değişik isimde güzellik salonu berber lokanta kıraathane var. bende metin filtreleme Menüsünden seçtiğim sütunda örneğin güzellik, berber, lokanta, kıraatha, berber bu gibi kelimeleri içeren satırları filtrelemesini istiyorum. Ama bu şekilde çok fazla kriterim var. Mesela lokanta ve restorant katogorisinde 20-30 kadar kelime var bu kelimeler sayesinde esnaf gruplarını süzmek istiyorum .
Ama metin filtreleme de en fazla iki kelimeyi tek seferde filtreleyebiliyorum.
http://img429.yukle.tc/images/70362012-12-04_102456.jpg
Burda resimd göründüğü gibi.
Ben ekte bir dosya ekledim. Bn bir katagori altında o esnaf grubuna ait olabilecek meslek guruplarına ait kelimeleri isimleri yazdım. İstiyorum ki bir seferde filtreleme yaptığımda.
Restaurant
Restoran
Lokanta
Izgara
Çorba
Pastane
Pastahane
Döner
Gibi bu kelimelerin geçtiği, isimleri içeren satırların filtrlenmesini istiyorum bende onları kopyalayabilirim.
Umarım sıkıntımı tam izah edebilmişimdir.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Bu anahtar kelimeleri, isimleri filtreleyince onları alıp ilgili katagoriye taşıyıp onları ana veri sayfasından silip yeni katagorinin anahtar kelimelerini filtrelemek istiyorum böylece 100.000 den fazla satırı olan bu esanf bilgilerini katogorilere ayrımak istiyorum.

Ekli dosyalar

Geri