• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre İçeriğini Satırlara Tekrar ettirme

Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Arkadaşlar Merhaba,

Ekli tabloda A sütünündaki isimlerin B sütününda belirtilen kadar tekrar etmesini istiyorum. Ayrıca eğer ekli tablodaki gibi metin alt ve üst yazısı da bu kopyalanan hücrelerin en altında kalsın istiyorum.

Ancak işin içinden çıkamadım. Yardımcı olabilecek var mıdır?

Şimdiden çok teşekkürler..

Ekli dosyalar

Merhaba.

Umarım örnek belgeniz gerçek belgenizle aynı yapıdadır.

-- Aşağıdaki formülü GÖRÜNTÜ sayfası F12 hücresine yapıştırın,
-- F12 hücresi seçili durumdayken, F2 tuşuna basarak hücre içerisine girin,
-- CTRL ve SHIFT tuşları basılı durumdayken ENTER tuşuna basarak işlemi tamamlayın.
İşlem doğru yapılmışsa formül kendiliğinden {....} gibi köşeli parantez arasına alınır ve formülün dizi formülüne dönüştürüldüğü anlaşılır.
-- F12 hücresini aşağı doğru yeterince satıra kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]([COLOR="red"]BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY[/COLOR](F11:F$11)+1;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]({1;0};[COLOR="red"]ALTTOPLAM[/COLOR](9;[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](VERİ!B$1;;;[COLOR="Red"]SATIR[/COLOR]($1:$12)))+1;VERİ!A$2:A$6);2)

GÖRÜNTÜ F12 e kopyalayınız ve aşağı çekerek çoğaltınız.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(EĞERSAY($F$11:$F11;$F11)=0;VERİ!A2;EĞER(EĞERSAY($F$11:$F11;$F11)<DÜŞEYARA($F11;VERİ!$A$2:$B$6;2;0);$F11;DOLAYLI("VERİ!A"&KAÇINCI($F11;VERİ!$A$2:$A$6;0)+2)));"")

Son düzenleme:
Arkadaşlar ref hücre değişikliklerini yaptığımda iki formül de gayet güzel çalışıyor.

Mantığını hala anlayamamış olsam da hazır veriyi kullanabileceğim.

Çok teşekkür ederim.

Aşağıdaki formülü de kullanabilirsiniz. Daha önce SIKLIK formülünün tersi bir durum isteyen bir arkadaş için üretmiştim.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY(G$2:G2)-1< TOPLA(B$2:B$6);ARA(SATIRSAY(G$2:G2)-1;ALTTOPLAM(9;KAYDIR(B$1;;;SATIR(B$2:B$6)-SATIR(B$2)+1;));A$2:A$6);"")

CTRL+SHIFT+ENTER tuşları ile formülü giriniz. Sonra aşağı doğru çekerek çoğaltınız.

Geri