• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre format yapısı

besen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021
İngilizce
Merhaba ekte pdf'den çevirdiğim bir dosya örneği var.
İlk satır çevrilmiş hali, ikinci satır olmasını istediğim hali.
Aslında bilgi tek satır, ancak hücreyi ne kadar genişletsem de iki satır gibi duruyor.
(Not: binlerce satır böyle)
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

çok teşekkür

merhaba dediğiniz gibi yazım.düzeni formülü kullanmama rağmen düzelmedi başka bi yolu varmıdır ?

Tekrar merhaba satır görüntüsü düzeldi ama, içerideki bilgiyi yine farklı okuyor.
Mesela
"(İstanbul)/Tıp Fakültesi (İngilizce) (%50Burslu)" şeklinde gözüküyor,
C6'daki bilgi "(%50 Burslu)" şeklinde yazıma duyarlı.

(%50Burslu) yu değiştir (%50 Burslu) ile diyorum, bu seferde bulunamadı diyor.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

manuel olarak delete ile alt satırdaki yazıyı üste çekiyorum fakat 2.850 satır var hepsinde tek tek olma ihtimali yok
bu yazıyı ösym nin puanları açıkladığı pdf ten excele çevirince tek satır gibi göstersede metni sutunlara dönüştür dediğimde 2 satır halinde dönüştürüyor 2.850 satır otomatik olarka 4.257 ye çıkıyor bunu nasıl düzeltebiliriz yada metni sutunlara dönüştür de nasıl ayrı ayrı tek satırda görünür.

Manuel düzeltince oluyor tabii ama binlerce satır var.
kendimce bulduğum çözüm şudur

program adı sutununu komple kopyalayıp word de özel yapıştır seçeneğini seçip DDE bağlantısı seçip yapıştırdığınızda hücrelerin hepsinin tek satır olduğunu göreceksiniz ( sayfayı yatay yapmayı unutmayın word de ) daha sonra word de dde olarak yapıştırıdığınız tek satır olan program adlarını tekrar geri excel e yapıştırabilirsiniz. ben yaptım oldu filitrelemeyi daha sonra genişletebilirsiniz arama kriterlerinize göre

Geri