• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre dolu ise başka hüçreye 1 yazsın

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
c1 hücresi dolu ise f1 1 boş ise 0 nasıl yazdırılır. Birde formülü kopyaladıktan sonra formül gözükmemesi için yani boş görünmesi için nasıl yapacağım ne olursunuz yardımcı olun

Merhaba,

Sorunuz net değil daha detaylı açıklama yapınız.

=eğer(c1<>"";1;0) biçiminde yazabilirsiniz. Kopyalamadan kastınız nedir anlayamadım..

.

ben işe girdiğimde D1 hücresine 8:00 yazdımmı F1 e kendisinin 1 yazması şayet D1 hücresi boş kalırsa F1 hücresi 0 yazması gerekir saygılarımla

1 veya 0 olması için F1 HÜCRESİNE bu değerleri yazınız =EĞER(D1="";0;1)

Bu formülün görünmemesi için yazı rengini beyaza boyayınız . İşinize yaramaz ise bir dosya ekleyerek sorunuzu yeniden sorunuz.

İyi Çalışmalar.

C1e formülü kopyaladım C25e kadar fakat burda formülü silince birdaha formül yok oluyor simez isem o hücrede değer diye yazıyor ben formülü silmem gerek ama B1 deger girince C1 e istediğim formül yazsın. mesela B1 hücresine 1 yazdımmı C1 hücresine 8:00 B1 e 2 yazdımmı 21:45 yazsın ama C1 boş görünmesi lazım teşekkürler

formül

C1e formülü kopyaladım C25e kadar fakat burda formülü silince birdaha formül yok oluyor simez isem o hücrede değer diye yazıyor ben formülü silmem gerek ama B1 deger girince C1 e istediğim formül yazsın. mesela B1 hücresine 1 yazdımmı C1 hücresine 8:00 B1 e 2 yazdımmı 21:45 yazsın ama C1 boş görünmesi lazım teşekkürler

merhaba

Bir ek gönderir iseniz yardımcı olmaya çalışıcam, sorunu tam olarak anlayamadım ne yazıkki.

Sayın karakafa_42,

Aynı konuyla ilgili birden fazla konu başlığı açmamanızı rica ederim.

Sayfanın kod bölümüne,

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
For x = 1 To 25
If WorksheetFunction.CountA(Cells(x, 2)) = 0 Then
Cells(x, 3) = 0
Else
Cells(x, 3) = 1
End If
Next
End Sub

.

aradıgınız bunun gibi olabilirmi formuller gozukmuyor c1e deger girdiginizde f1 1 olmadıgı zaman o oluyor

Ekli dosyalar

merhaba = arkadaşlar acilen lağzım " a1 ile a5 hücreleri arasında dolu olanı al diyecem ama diyemedim" yardımcı olursanız sevinirim. lütfen acil lağzım.

Merhabalar

Merhabalar, kolay gelsin...

Bu konuya yakın bir konuda Yardımınıza ihtiyacım var..

Ornek.xlsx de açıklamaya çalıştım... Yapmak istediğim şu ;

K, L ve M sütunlarında veri olmasına bağlı olarak; sağ tarafta Z sütununa =EĞER(YADA($K$4<>"";$L$4<>"";$M$4<>"");A4;"") formülü ile hizasındaki satırda bulunan verileri alabiliyorum.
Ancak Boş satırları atlatıp sağ tarafa alt alta sıralama yaptıramıyorum...

Bu liste 1000 kişiden fazla personel için düzenlenmektedir.. Sol Tarafta K,L ve M sütunlarında ilgili personelin karşına herhangi bir değer girildiğinde Sağ tarafa taşıyıp, HİÇ veri olmayan (BOŞ) satırları atlayıp alt alta sıralaması gerekiyor...

Bunu nasıl yapabilirim..?

---

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhabalar,

Benimde yukarıda yazılan isteklere benzer ama biraz daha fazla ve farklı bir ricam olacak tecrübeli arkadaşlardan.

A1 hücresinde 1000 yazıyor. (C22:G22) arasındaki hücrelerden herhangi bir tanesinde 1 yazıyorsa, K22 ye A1 ile 1 toplayacak ve yazacak. Aynı işlem eğer (C23:G23) arasında herhangi birinde 1 varsa, yine A1 e 2 toplayacak ve K23 e yazacak. Veya K23 e K22 ye 1 toplayıp yazacak. Bu böyle yaklaşık 1000 satır devam edecek.
Bu işleme bir makro yazıp bir butona atamam lazım.
Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

A1 hücresinde 1000 yazıyor. (C22:G22) arasındaki hücrelerden herhangi bir tanesinde 1 yazıyorsa, K22 ye A1 ile 1 toplayacak ve yazacak. Aynı işlem eğer (C23:G23) arasında herhangi birinde 1 varsa, yine A1 e 2 toplayacak ve K23 e yazacak. Veya K23 e K22 ye 1 toplayıp yazacak. Bu böyle yaklaşık 1000 satır devam edecek.
Bu işleme bir makro yazıp bir butona atamam lazım.
Merhaba.
Örnek belgenizi burası veya burası gibi bir dosya paylaşım sitesine yükleyip, oradan alacağınız erişim bağlantı adresini foruma yazarsanız, sorununuzun daha çabuk ve net çözüme ulaşmasını sağlamış olursunuz.
.

Merhaba.
Örnek belgenizi burası veya burası gibi bir dosya paylaşım sitesine yükleyip, oradan alacağınız erişim bağlantı adresini foruma yazarsanız, sorununuzun daha çabuk ve net çözüme ulaşmasını sağlamış olursunuz.
.

Merhabalar,

Bahsettiğim konu ile ilgili dosyanın linki aşağıdadır.
http://s3.dosya.tc/server5/c336be/MASTER_NOKTA_LISTESI_V03_1.xlsx&31596596

Ben bir şeyler yapmaya çalıştım ama, satır boş ise, ilgili karenin
de boş kalması lazım. Benim yaptığımda sıfır yazıyor.
Sizin önereceğiniz başka bir formül var mıdır veya ekleyebilir miyiz?

Geri