• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre dolgu rengine göre süzme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Değerli Arkadaşlar,
Ben Makrolardan pek anlamıyorum. Makrosuz çözülmesini istediğim bir konu var.ŞEKİL isimli ekli dosyamda ne istediğimi açıklamaya çalıştım.Bir sütun içerisinde aynı değerleri içerem hücreleri renge göre süzmek istiyorum.Eğer makrosuz mümkün olamıyorsa,nasıl yapacağım konusunda beni yönlendirmenizi rica ediyorum.Saygılarımla

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İlgili alanı A-Z ye şeklinde sıralama yaparsanız istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

İlgili alanı A-Z ye şeklinde sıralama yaparsanız istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
Değerli Üstadım,ilginize teşekkür ederim.A-Z şeklinde sıralama yaptığımda dediğiniz gibi olacağını biliyorum.Ancak,bu dediğinizde hücre içerikleri aynı olma mecburiyeti var.Sanırım ben biraz eksik anlattım.Örneğin aynı rengi taşıyan iki ayrı hücre değeri olsun.(ANTALYA ve YOZGAT).Ben renge göre süzdüğümde ANTALYA ve YOZGAT alt alta gelmeli.Saygılarımla...

Sanıyorum 2007 ya da 2010 versiyon kullanıyorsunuz. Bu versiyonlarda filtre menüsünde renge göre süzme özelliği var. Bu özelliği deneyiniz.

Sanıyorum 2007 ya da 2010 versiyon kullanıyorsunuz. Bu versiyonlarda filtre menüsünde renge göre süzme özelliği var. Bu özelliği deneyiniz.
2007 kullanıyorum üstadım.Mesajınızı okuyunca gördüm o seçeneği.Hemen uygulamaya çalışacağım.Teşekkür eder saygılar sunarım.(Denedim ve sorunumu çözdüm.Tekrar teşekkürler)

Elimde yaklaşık 160.000 satırlık bir veri var ve ben bunları hücre rengine göre süzmek istiyorum. Ancak ne yatıysam bir türlü olmadı excel kilitleniyor ve yant vermiyor. Muhtemelen çok veri olduğundan.
Kilitlenmeden yapmanın başka yolu varmıdır acaba?
Tam bilgi vermem gerekirse yaklaşık 160.000 satrlı A sütunu içerisinde yinelenen değerleri koşullu biçimlendirme ile belirledim (koyu kırmızı metinle açık kırmızı dolgu) ve bunları en üste taşımak istiyorum.
Yinelenen değerler tahminime göre 4000 civarı ama bunları 160.000 satır içerisinde tek tek bularak çıkarmam mümkün değil. Bende sıralamak istiyorum ama dediğim gibi maalesef mümkün olmuyor.
Teşekkür ederim.

Otomatik filtre ile renge göre süzmeyi denedinizmi?

Otomatik filtre ile renge göre süzmeyi denedinizmi?

Denedim ama aynen onda da kilitlendi.
Aslında bir fikrim var ama nasıl yaparım bilemiyorum.
Bir makro yada formül olsa
ÖRN:
A2-A160.000 arasındaki renkli hücrelerin yan hücresine (B ilgili hücre) 1 yazsa ondan sonra ben B stünunu rahatça sıralayabilirim diye düşündüm.
Ama sadece düşünmekle kaldım :)
Hayatta beceremem.

O sayfaydan 40 - 50 satır veriyi başka bir boş dosyaya kopyala yapıştır yaparak yollayabilirmisiniz?:cool:

Ekli dosyalar

Yenilenenleri C sütununa çıkarıyor.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Option Base 1
Sub yenilenenler59()
Dim sonsat As Long, liste(), i As Long, z As Object, vkey
Dim myarr(), n As Long
Range("C2:C" & Rows.Count).Clear
sonsat = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
liste = Range("A2:A" & sonsat).Value
ReDim myarr(1 To 1, 1 To sonsat - 1)
Set z = CreateObject("Scripting.dictionary")
For i = 1 To UBound(liste)
    If Not z.exists(liste(i, 1)) Then
        z.Add liste(i, 1), 1
        Else
        z.Item(liste(i, 1)) = z.Item(liste(i, 1)) + 1
    End If
Next i
Erase liste
For Each vkey In z.keys
    If CDbl(z.Item(vkey)) > 1 Then
        n = n + 1
        myarr(1, n) = vkey
    End If
Next
Set z = Nothing
Application.ScreenUpdating = False
If n > 0 Then
    ReDim Preserve myarr(1 To 1, 1 To n)
    Range("C2").Resize(n, 1) = Application.Transpose(myarr)
End If
Erase myarr
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "Yenilenenler aktarıldı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub

Ekli dosyalar

Ahaha oldu valla hemde 5 saniyede.
Ya inanın bana çok çok teşekkür ederim sayın Orion.
Harikasınız.

Ahaha oldu valla hemde 5 saniyede.
Ya inanın bana çok çok teşekkür ederim sayın Orion.
Harikasınız.
Rica ederim.
iyi çalışmalar.
Not:Veriler a sütununda kalıyor.Sadece yenilenenelerin 1 adedini C sütununa aktarıyor.

Geri