• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre değerine göre sonuc

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kemalist
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 TÜRKÇE
Merhaba

B2 HÜCRESİ E2;D2;VE C2 HÜCRESİ BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE DOĞRU GİDERSE 0 OLACAK. Yardımcı olursanız sevirinim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eğer mantık bu ise,

=(C2-D2>0)+0

Bu şekilde kullanabilirsiniz.

İstediğiniz bu değilse daha detaylı açıklama yaparmısınız..

.

merhaba,

eğer mantık bu ise,

=(c2-d2>0)+0

bu şekilde kullanabilirsiniz.

Istediğiniz bu değilse daha detaylı açıklama yaparmısınız..

.

yeni açıklama dosyanın içindedir.verdiğiniz formülle olmuyor.

Ekli dosyalar

Dosyada aynı açıklamayı yapmışsınız. Bu açıklamaya göre formülde sorun gözükmüyor.

.

merhaba

hocama soruyorum!
bu formül pratikmi =EĞER(VE(C2<D2;D2<E2);1;0) acaba

Açıklamanızda demişsinizki. Hücreler küçükten büyüğe ilerlerse 1 değerini alsın büyükten küçüğe ilerlerse 0 değerini alsın. Eğer veriler bu iki şartdan biriyle ilerliyorsa 100 tane hücre değeri olsada iki tanesini kontrol ettirirsek istediğiniz sonuca varılır. Çünkü başka şart belirtmemişsiniz.

Formülü deneyip, şu durumda( örnek rakamlarıda yazarak ) formül yanlış değer üretiyor gibi bir açıklama yaparmısınız.

Yanlış anlıyorda olabilirim bu yüzden daha detaylı açıklama yapmaya özen gösteririniz.

.

Merhaba,

Sanırım aşağaki fonksiyon daha kısa gibi, alternatif olsun

B2

Kod:
=VE(C2>D2;D2>E2) *1

yada

Kod:
=(C2>D2)*(D2>E2)

açıklamanızda demişsinizki. Hücreler küçükten büyüğe ilerlerse 1 değerini alsın büyükten küçüğe ilerlerse 0 değerini alsın. Eğer veriler bu iki şartdan biriyle ilerliyorsa 100 tane hücre değeri olsada iki tanesini kontrol ettirirsek istediğiniz sonuca varılır. çünkü başka şart belirtmemişsiniz.

Formülü deneyip, şu durumda( örnek rakamlarıda yazarak ) formül yanlış değer üretiyor gibi bir açıklama yaparmısınız.

Yanlış anlıyorda olabilirim bu yüzden daha detaylı açıklama yapmaya özen gösteririniz.

.

verilerde ilerleme durumu yok sadece küçükten -büyüğe veya büyükten - küçüğe durumu var. Değiştirimiş yeni dosya ektedir.ilginize şimdiden teşekkür ederim....

Ekli dosyalar

hocama soruyorum!
bu formül pratikmi =EĞER(VE(C2<D2;D2<E2);1;0) acaba

Sayın cemşit,

Soruyu anlamadığım için sadece formülünüzle ilgili size cevap yazabilirim.

=EĞER(VE(C2<D2;D2<E2);1;0)

Bu formül 1 yada 0 değerini ürettiği için fazladan eğer kullamazsanızda olur.

=VE(C2<D2;D2<E2)+0

Aynı anlamı taşır.

Çünkü;

VE(C2<D2;D2<E2) bu kısım DOĞRU yada YANLIŞ değerini üretir. Bu mantıksal sınamayıda sonucu etkilemeyecek bir matematik işlemine sokarsak DOĞRU değeri 1 e YANLIŞ değeri 0 a döner. +0 ile bu işlemi yapabiliriz. *1 ilede yapabilirdik.

Sayın kemalist,

1 - 2 - 5 ...büyükten küçüğe gidiyor.

8 - 7 - 3 ...küçükten büyüğe gidiyor. (Her iki durumda tersten değerlendiriliyor)

Açıklamanız bu iki durumdan bahsediyor.

6 - 8 - 5 bu durumdan ise bahsetmemişsiniz. Bu durumda veri hem büyüyor hem küçülüyor. Sorunuzda bu şekilde bir açıklama kullanmamışsınız. Benim anlatmak istediğim buydu.

Eğer bütün veriler büyükten küçüğe ilerlerse 1 aksi durumda 0 deseydiniz. 3 hücreyide formüle katabilirdik.

.

sayın cemşit,

soruyu anlamadığım için sadece formülünüzle ilgili size cevap yazabilirim.

=eğer(ve(c2<d2;d2<e2);1;0)

bu formül 1 yada 0 değerini ürettiği için fazladan eğer kullamazsanızda olur.

=ve(c2<d2;d2<e2)+0

aynı anlamı taşır.

çünkü;

ve(c2<d2;d2<e2) bu kısım doğru yada yanlış değerini üretir. Bu mantıksal sınamayıda sonucu etkilemeyecek bir matematik işlemine sokarsak doğru değeri 1 e yanlış değeri 0 a döner. +0 ile bu işlemi yapabiliriz. *1 ilede yapabilirdik.

kendime göre böyle bir formül uyguladım ama formülleri birleştiremedim.

Ekli dosyalar

Eğer bütün veriler büyükten küçüğe ilerlerse 1 aksi durumda 0 deseydiniz. 3 hücreyide formüle katabilirdik.
BENİM DEMEK İSTEDİĞİM DE BUYDU ZATEN GALİBA KENDİMİ ANLATAMADIM.

Bu durumda Sayın Necdet Yeşertener ve Sayın cemşit'in yazdığı formüller istediğinizi veriyor olması gerekir. Bu formülleri denediniz mi?

.

denememiş :)

Geri