• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre değerine göre sesli uyarı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 Türkçe
Merhaba,
Ekteki dosya barkod okuyucudan gelen referans numaralarını B ve C hücrelerinde karşılaştırıp referanslar aynı ise D sütününa :) farklı ise :frown: simgesi yazıyor. Benim istediğim :) simgesi çıktığında ses çıkarmasın :frown: simgesi çıktığında ise hata yapıldığını bildiren sesli bir uyarı versin. Bu konuya benzer istekler var ama verilen kodlar benim bilgisayarımda çalışmadı. Sanırım şirket bilgisayarı olduğu için bazı uygulamalar yüklü değil veya çalışmasına müsade edilmiyor. Bilgisayara Office 2003 kurulu. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Teşekkürler Korhan Bey

Çok güzel olmuş. Tam istediğim gibi. Sesin tonunu veya şiddetini daha dikkat çekici yapabilir miyim? APIBeep yanındaki kodları değiştirdim ama istediğim sesi alamadım. Yüksek tonda bir DONK!! sesi mükemmel olur:) Saygılarımla.

Selamlar,

Değerleri deneyerek istediğiniz tonu yakalamaya çalışın. Eğer mesaj kutusu işinize yararsa "DONK!" sesini daha rahat verebiliriz.

Merhaba

Mesaj kutusunu Tamam seçeneği ile geçmek gerekecek sanırım. Bu uygulama ekrandan uzakta barkod okuyucu yardımıyla çalışıyor. Uzaktan sesi duyup anında müdahale etmesi lazım. Bu nedenle ekranın karşısına gidip mesaja Tamam demek gibi bir şansı yok:redface: Değerleri değiştirip en yüksek tonu bulmaya çalışıyorum. Aklıma gelmişken Windows'un uyarı seslerinden eklemek mümküm mü acaba? İlginize teşekkürler. Saygılarımla.

Selamlar,

Birde ekteki örnek dosyayı inceleyin. (Windows sesi kullanıldı)

Eğer ekrandan uzakta yapılan bir işlemse yüksek ses için bilgisayarın sesini açmalısınız.

Ekli dosyalar

Mükemmel:)

Teşekkür ederim Korhan Bey.
Tek kelimeyle harika.

Arkadaşlar merhaba.
Benzer bir çalışmayı ben de yapmak istiyorum. Örneği inceledim, gerçekten çok güzel olmuş. yalnız ben bunu nasıl yapacağımı, nereden ayarlayacağımı bilmiyorum. Bana adım adım yazar mısınız?

Arkadaşlar, acil yardımınızı rica ediyorum.

ne yapmak istediginizi detaylı bir dosyada anlatın size yardımcı olunacaktır kolay gelsin

Yukarıda 1 nolu mesajda sayın alperutku'nun belirttiği şekilde benim de bir dosyam var. Benim dosyamda formüller var. H sütunda G sütünu sonucuna göre "VAR" veya "YOK" yazıyor. Var yazanlarda ince ses, yok yazanlarda kalın ses çıkmasını istiyorum. Bunu Visual Basic Editor'e girip kod yazarak yapabilirmişim sanırım ama nasıl yapacağımı ve hangi formulü yazacağımı bilmiyorum.

Örnek bir dosya ekledim. Stok veya satış rakamları değiştikçe kalan rakam değişiyor. Kalan rakama göre durum sütununda "var" veya "yok" yazıyor. Benim istediğim, durum sütununda var çıkınca ince sesle, yok çıkınca kalın sesle uyarı versin.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sn. merak ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Kod "Sheet1" isimli sayfanın kod bölümündedir.

Veri olan alanda herhangi bir hücre içine girip çıktığınızdan sesler çalacaktır. "XP" seslerine göre ayarlama yapılmıştır. Ses dosya yollarını (kırmızı renkli kodlar) kendi sisteminize göre düzenlemeniz gerekebilir.

Uygulanan kod;

Kod:
#If VBA7 And Win64 Then
    Private Declare PtrSafe Function sndPlaySound Lib "winmm.dll" _
    Alias "sndPlaySoundA" (ByVal lpszSoundName As String, _
    ByVal uFlags As Long) As Long
#Else
    Private Declare Function sndPlaySound Lib "winmm.dll" _
    Alias "sndPlaySoundA" (ByVal lpszSoundName As String, _
    ByVal uFlags As Long) As Long
#End If

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    On Error Resume Next
    If Cells(Target.Row, "F") = "VAR" Then
        sndPlaySound "C:\WINDOWS\Media\chimes.wav", 0
    ElseIf Cells(Target.Row, "F") = "YOK" Then
        sndPlaySound "C:\WINDOWS\Media\Windows XP Pil Yetersiz.wav", 0
    End If
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın Korhan Ayhan, yazdığınız kodu kendi uygulamama ekledim, sorunsuz çalıştı. Çok teşekkür ederim. Bir şey daha sormak istiyorum, benim uygulamamda bazı hücreler aynı dosya içinde başka bir sayfadan vlookup ile veri alıyor. Olmayan veriler #N/A olarak görünüyor. Ben bu değerlerin #N/A olarak değil de “dosyada yok” şeklinde yazması için ne yapabilirim?

Sayın Korhan Ayhan, tam istediğim gibi oldu, teşekkürler. Böyle ayrı bir şeyler sormak istemezdim ama hem konu hakkında çok az bilgim olduğu için hem de mevcut programımızı geliştirdikçe yeni bir şeyler lazım olduğu için size yeni bir şeyler sormak zorunda kalıyorum, bunun için çok özür dilerim. Eğer kızmazsanız sizden bir konuda daha yardım rica edeceğim, yukarıda sizin yardımınızla ilgili hücrede "dosyada yok" yazmasını sağladık, henüz veri girilmeyenlere "henüz bilgi girilmedi" yazması için ne yapmam gerekiyor?
Yani,
hücre boşken "henüz bilgi girilmedi" yazsın,
eğer veri girilmiş ve diğer dosyada yoksa "dosyada yok" yazsın,
eğer veri girilmiş ve diğer dosyada varsa dosyadaki veriyi getirsin.

Selamlar,

Aşağıdaki yapıyı kullanabilirsiniz.

Kod:
=IF(A1="","Henüz Bilgi Girilmedi",IF(ISERROR(FORMÜLÜNÜZ),"Dosyada Yok",FORMÜLÜNÜZ))

Hocam çok teşekkürler. Şimdilik tam istediğim gibi oldu. Bir süre kullanalım bakalım, eğer yeni bir şey gerekirse yine rahatsız ederim. Hakkınızı helal edin. :)

Yönlendirmeniz için çok teşekkürler.. Ancak, buradaki kod 64-bit ile uyumlu gözükmüyor. Bir öneriniz var mıdır?

Geri