• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre değerine göre sayfa/satır gizle göster

Excel Vers. ve Dili
izin programı
yolluk yapmak için gerekli seçenekleri seçtiğimde işime yaramayan sayfaları d2 (istenile hücrede olabilir)gizlenmesi işime yarayacak sayfalar gizli ise açılması
D2= 1 Yazarsa YOLLUK-BANKA LİSTESİ- ÖDEME EMRİ(D.S)-HARCAMA TALİMATI sayfaları görünsün diyerleri gizlensin
=2 Yazarsa YOLLUK-ÖDEME EMRİ(G.B) sayfaları görünün olsun diğerleri gizlensin.ayrıca ÖDEME EMRİ(G.B) sayfasında 50 ile 60 satırlar arası gizlenmesini istiyorum.

Ekli dosyalar

Syn. vitaminb1,
Sorunuz tam anlaşılmıyor. Cevap alamama sebebiniz bundan olabilir. Daha sade bir örnek dosya ekleyip daha açık bir anlatımla isteğinizi belirtirseniz sorunuzun cevabını alabilirsiniz.

Merhaba,
Açıklamanızdan anladığım kadarıyla sayfa gizleme ve gösterme isteğinizi yaptım. Eğer istediğiniz gibiyse satır gizlemeyi de ekleyelim.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Intersect(Target, [d1]) Is Nothing Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
For Each x In Sheets
If IsNumeric([d2]) Then
If [MENÜ!d2] = 2 Then
If x.Name <> "MENÜ" Then x.Visible = False
Sheets("YOLLUK").Visible = True
Sheets("BANKALİSTESİ").Visible = True
Sheets("ÖDEME EMRİ(DS)").Visible = True
Sheets("HARCAMA TALİMATI").Visible = True
ElseIf [MENÜ!d2] = 1 Then
If x.Name <> "MENÜ" Then x.Visible = False
Sheets("YOLLUK").Visible = True
Sheets("ÖDEME EMRİ(GB)").Visible = True
Else
If x.Name <> "MENÜ" Then x.Visible = True
End If
Else
If x.Name <> "MENÜ" Then x.Visible = True
End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

sn leumruk kodlra isdediğim gibi.belgeyi incelediğimde kodlar module 2 de ve Menü sayfasına eklenmiş.Burada module 2 kodlar kullanılmıyor heralde. onları silebilirmiyim. şimdi sıra satır gizle/göstere geldi. d3 hücrede örneğin 1 yazınca YOLLUK sayfasının 50-60 satırları gizlensin 2 yazınca YOLLUK sayfasının 50-60 satırları görünsün 60-70 gizlensin.ben daha önceki soruda D2 hücresi yazmışım o D3 hücresi olacaktı. Birde userformun sayfalar arası geçmemesini istiyorum.Menü sayfasında sabit kalmasını istiyorum.Sizin yaptığınız şekilde düzenlenmiş dosya ekte.birde bu sayfa gizleme işini butona ekleybilirmiyiz. butona basınca dayfa gizlensin.userform>commantbuton1

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Aynı kodu butona atamak istiyorsanız:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Intersect(Target, [d1]) Is Nothing Then Exit Sub
Bu satırları silip, kodları userformunuzdaki commandbutton1_Click satırının altına eklemeniz yeterli.
Satır gizleme kodlarını, sayfa gizleme kodlarının arasına ekledim. Userformun sabit kalması için select kodlarının iptal edilmesi gerekliydi, onları devre dışı bıraktım. Neyi değiştirdiğimi görebilmeniz için ilgili satırları silmek yerine tek tırnakla devre dışı bıraktım. Userformdaki yeşil renkli satırlar devre dışı bırakılan satırlardır. İsterseniz siledebilirsiniz.

Ekli dosyalar

select kodları işimi kolaylaştıryordu ama.hem userform menü sayfasında kalsın hemde select kodları çalışması mümkün değilmi...

select kodları işimi kolaylaştıryordu ama.hem userform menü sayfasında kalsın hemde select kodları çalışması mümkün değilmi...
Ekteki örneği deneyin.

Ekli dosyalar

Geri