• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Değerine Göre Satır Boyama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan betoncu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2002
TÜRKÇE
G Sütununda ÖDENMEDİ yazan hücrenin olduğu satırda A Sütunu ile I sütunu arasını Gül rengine (ren kodu 38) boyamak istiyorum.

Nasıl bir kod uygularız acaba?

Ekli dosyalar

Merhaba
A:I sütunlarını seçin
Biçim - Koşullu Biçimlendirme - Formül - Kutucuğa
Kod:
=VE($G2<>"";$G2="ÖDENMEDİ")
Yazın ve Biçimlendir - Dolgu'dan rengi seçin.
Eki inceleyin.

Ekli dosyalar

Biçim> Koşullu Biçimlendirme
Hücre Değeri > Eşit
="ÖDENMEDİ"
yazınız ve biçim tıklayarak istediğiniz rengi uygulayın
hücre biçimini aşağıya doğru kopyalayın

Arkadaşlar kusura bakmayın iş yoğunluğundan yazmayı unutmuşum. Bu işlemi vba kodu ile yapmak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...

Arkadaşlar hücreler arasında kopyalama yapıştırma işlemi yapıldığından koşullu biçimlendirmeyi kullanamıyorum. Bu nedenle kod lazım. Fikri olan yokmu acaba?

. . .

Buton ile mi çalışacak yoksa
Hücrelere veri girerken mi öyle
ise hangi hücrelerde değişiklik olduğunda çalışmalı.

. .

Arkadaşlar G sütunundaki her hücrede ÖDENMEDİ yazınca devreye girecek bir kod lazım.

Hüseyin bey yardımınızı bekliyorum..

. . .

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Target.Column = "7" And Target.Value = "ÖDENMEDİ" Or Target.Value = "ödenmedi" Then
Range("A" & Target.Row & ":I" & Target.Row).Interior.ColorIndex = 38
Else
Range("A" & Target.Row & ":I" & Target.Row).Interior.Color = xlNone
End If
End Sub

. . .

. . .

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Target.Column = "7" And Target.Value = "ÖDENMEDİ" Or Target.Value = "ödenmedi" Then
Range("A" & Target.Row & ":I" & Target.Row).Interior.ColorIndex = 38
Else
Range("A" & Target.Row & ":I" & Target.Row).Interior.Color = xlNone
End If
End Sub

. . .

Hüseyin bey yardımınız için teşekkür ederim. Yalnız bir sıkıntım var: G sütunundaki ilgili hücrede ödendi yazınca satır Açık Turkuaz renginde boyanıyor. Verdiğiniz kodlarda Açık Turkuaz Rengine ait bir kod numarası görmedim. Bu renk hangi kod satırına göre geldi? Nasıl oluyor acaba?
Ayrıca ödendi yazan satırlarda boyama olmasını istemiyorum. Bunu nasıl sağlarız?

Hüseyin bey yardımınız için teşekkür ederim. Yalnız bir sıkıntım var: G sütunundaki ilgili hücrede ödendi yazınca satır Açık Turkuaz renginde boyanıyor. Verdiğiniz kodlarda Açık Turkuaz Rengine ait bir kod numarası görmedim. Bu renk hangi kod satırına göre geldi? Nasıl oluyor acaba?
Ayrıca ödendi yazan satırlarda boyama olmasını istemiyorum. Bunu nasıl sağlarız?

Range("A" & Target.Row & ":I" & Target.Row).Interior.ColorIndex = xlNone

Satırı yukarıdaki gibi değiştirince düzeldi...

Yanlış hatırlamıyorsam Korhan Beyin bir kodu vardı: Tıklanan satıra göre mesela A sütunu ile D sütunu arasının renklenmesini sağlayan ve ayrıca renklenen hücrelerin daha sonra eski renklerine dönmesini sağlayan. Bu kod aşağıdadır.

Hüseyin bey sizin kod ile bu aşağıdaki kodu harmanlayabilirmiyiz? Yani ilgili hücrede Ödenmedi yazınca sizin kodunuzda A ile I satırı arasını pembe renge boyanıyor. Ödendi yazınca A ile I satırı arasında boyama olmuyor. İsteğim şu; A ile I satırı arasındaki hücrelerde daha önce (ödendi yazmadan önce) hangi renk varsa Ödendi yazınca o renklerin gelmesini istiyorum. Bunu yapabilirmiyiz?

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Application.ScreenUpdating = False
Static eskirenkler(256)
Static a 'eski sutun
Static b 'eski satır
If a <> "" Then
If b = bb Then Exit Sub
For i = 1 To 256
If Cells(b, i).Interior.ColorIndex = 22 Then
Cells(b, i).Interior.ColorIndex = eskirenkler(i - 1)
End If
eskirenkler(i - 1) = Cells(ActiveCell.Row, i).Interior.ColorIndex
Next i
End If
Range("A" & ActiveCell.Row & ":D" & ActiveCell.Row).Interior.ColorIndex = 22
a = ActiveCell.Column
b = ActiveCell.Row
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Yardım

Bu forumda yeniyim, tabii ki excel'de de. Ama çok yararlı ve faydalı, yardımsever insanların olması çok güzel. Benim de bir sorum var.
Ekli dosyada E:8'den K:8'e kadar olan hücrelerin bir tanesine herhangi bir şey yazdığımda B:8'den K:8'e kadar sarıya boyamasını istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaşlar,

B3 ile B102 arasındaki satırlara birbirlerinden farklı rakamlar yazıyorum. Rakam yazmadığım hücrelerde oluyor. Verileri girdiğim hücrenin olduğu satırda A Sütunu ile E sütunu arasını boş bıraktığım hücreler kırmızı, Dolu olan hücreler ise yeşil olsun istiyorum.

Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler,

. . .

A3:E102 aralığını seçin
Koşullu biçimlendirme > Yeni Kural > Formül Kullan
açılan penceredeki alana şu formülü yazın =$B3="" ve
biçimlendirme yapın.

Aynı işlemi tekrar yapın ve şu formülü kullanın =$B3<>"" ve
farklı bir biçimlendirme yapın.

Not: 0 (sıfır) değeride boş hücre sayılacaksa şu formülü kullanın =YADA($B3="";$B3=0)

. . .

Merhabalar ,
konuya tam vakıf olamadım galiba,
ben sütuna yazılan iptal yazısını görünce iptal yazan satır mesela A dan AZ arasına satırın rengi kırmızı olsun birde asıl öğrenmek istediğim aynı sayfaya 1 den fazla kod yazarsak hepsi çalışırmı veya kaç tane kod yazılabilir aynı sayfaya...

İstediğiniz işlemi koşullu biçimlendirme ile rahatlıkla yapabilirsiniz.

Birinci satır başlık olarak ve 100. satıra kadar bu işlemi yapacağınızı varsayalım.

A2:AZ100 hücre aralığını mouse ile seçin.
Biçim-Koşullu Biçimlendirme menüsünü açın ve resimdeki formülü uygulayın.

İPTAL ifadesinin "A" sütununa yazılacağını varsaydım. Siz kendinize göre uyarlarsınız.

DmqpK9.jpg

Merhaba vba da;

d1 hücresi e1 hücresinden küçükse
d2 hücresi e2 hücresinden küçükse
d3 hücresi e3 hücresinden küçükse
d4 hücresi e4 hücresinden küçükse

bu şekilde devam eden bir koşul ile nasıl boyama yaptırabiliriz.

saygılarımla.

Son düzenleme:
İstediğiniz sorgulama satır bazında mı çalışacak?

Geri