• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre değerine göre PDF Kaydetme

leonadies

Excel Derya Deniz Bizde Kulaç Atmaya Çalışıyoruz:)
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit Windows
Üstadlarım Merhaba;

PDF yapma makrolarını inceledim ama benim istediğim tarzda bir çalışma bulamadım.

İsteğim şu;

Aktif sayfada F8 hücresinde yazılı olan değer ile dosyanın kendi varolduğu dizine (buton yardımı ile) PDF olarak kaydedilmesini istiyorum.
Butonu yapma konusunda sıkıntım yok sadece kodlara ihtiyacım var.

Nasıl yapabilirim?

Üstadlarım Merhaba;

PDF yapma makrolarını inceledim ama benim istediğim tarzda bir çalışma bulamadım.

İsteğim şu;

Aktif sayfada F8 hücresinde yazılı olan değer ile dosyanın kendi varolduğu dizine (buton yardımı ile) PDF olarak kaydedilmesini istiyorum.
Butonu yapma konusunda sıkıntım yok sadece kodlara ihtiyacım var.

Nasıl yapabilirim?

Neyi pdf olarak kaydetmek istiyorsunuz? Sayfa, belirli bir alan, kitabın tamamı?
Hangi değer ile? bu değer içinde dosya adı olmaması gereken şeyler olabilir mi?

Örnek dosya paylaşır mısınız?

O an bulunduğum sayfadaki ayarladigim yazdirma alanini. Calisma kitabinin kayitli mevcut yoluna pdf olarak kaydetme amacındayım. Cikti her seferinde saddce 1 sayfa.

O an bulunduğum sayfadaki ayarladigim yazdirma alanini. Calisma kitabinin kayitli mevcut yoluna pdf olarak kaydetme amacındayım. Cikti her seferinde saddce 1 sayfa.

Aşağıdaki şekilde deneyiniz.

Kod:
Sub pdf_kaydet()
   If [F8] = "" Then
      MsgBox ("F8 hücresi boş devam edilemez")
      Exit Sub
   End If
   Set shsayfa = Sheets("Sayfa1")
   yol = ActiveWorkbook.Path & "\" & [F8]
   shsayfa.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:=yol, Quality:=xlQualityStandard, _
             IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=True
End Sub

Geri