• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Değeri Değiştirme

ozgurpeh

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,

daha önce bununla ilgili konu açmıştım fakat yanlışlıkla kilitledim kusura bakmayın yenden paylaşmak istiyorum

Bir sütunda hücredeki sayısal değer 2500 ün altındaysa eğer 2500 e otomatik olarak nasıl tamamlatabiliriz ? eğer 2500 ve üstünde bir değer varsa değişmesin aynı kalsın

O sorunuza orda cevap vermiştik zaten.

O sorunuza orda cevap vermiştik zaten.

cevap için teşekkür ederim, sizin gösterdiğiniz 2 nci yolu denedim fakat olmuyor, yargıcının yolladığı çalışıyor fakat tek hücre için düzenlemiş onun yaptığı yol üzerinden tüm sütuna uyarlayabilir misiniz ?

Dosyanızı olmuyor dediğiniz haliyle paylaşın görelim, bende sorunsuz çalışıyordu.

Dosyanızı olmuyor dediğiniz haliyle paylaşın görelim, bende sorunsuz çalışıyordu.

Dosya oldukça büyük ve burda paylaşamayacağım bir dosya umarım anlayış gösterirsiniz bu konuda, Hücrelerde düşeyara formülü var bu sebeple olmuyor olabilir mi ? yargıcının ki bu haliyle çalıştı

Kullandığınız formül nedir?

Eğer bu formülün sonucu 2500'den küçükse 2500 olmasını istiyorsanız aşağıdaki gibi kullanınız:

Kod:
=MİN(DÜŞEYARA(A8,Takip!$C$2:$Q$301,15,YANLIŞ);2500)

Eğer bu formülün sonucu 2500'den küçükse 2500 olmasını istiyorsanız aşağıdaki gibi kullanınız:

Kod:
=MİN(DÜŞEYARA(A8,Takip!$C$2:$Q$301,15,YANLIŞ);2500)

Doğru bu formülle farklı bir sayfadan veri alıyor, sizin dediğiniz gibi yaptım hata ekte

Ekli dosyalar

Cepten dosyayı açamıyorum. Ancak fark ettim ki MİN yerine MAK kullanılmalı.

Siz ayraç olarak virgül kullanıyorsunuz galiba. MİN yerine MAK ve sondaki noktalı virgül yerine virgül kullanın.

Eğer sorun devam ederse dosyanızı özüne dokunmadan basitleştirin, özel bilgileri çıkarıp paylaşın ki nerde nasıl bir hata oluyor görelim ya da başka bir çözüm arayalım.

Siz ayraç olarak virgül kullanıyorsunuz galiba. MİN yerine MAK ve sondaki noktalı virgül yerine virgül kullanın.

Eğer sorun devam ederse dosyanızı özüne dokunmadan basitleştirin, özel bilgileri çıkarıp paylaşın ki nerde nasıl bir hata oluyor görelim ya da başka bir çözüm arayalım.

Tamamdır, teşekkürler.

Geri