• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre değeri değiştiğinde hedef ara çalışsın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan utkub
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Ekteki örnekte, istediğim y değerini sağlayan x değerini "Hedef Ara" yardımıyla bulabiliyorum. Ama aynı işlemi onlarca kez yapmam ve veri seti değiştiğinde tekrar başa dönmem gerekiyor. Her seferinde bu işlemi uygulamak yerine "Hedef Ara" komutu, L6 hücresi değiştiğinde L8 hücresindeki formülü ve L6 hücresindeki yeni değeri kullanarak istediğim x değerini bulup L7 hücresine yazdırabilir mi?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Bu şekilde deneyin.
Kod:
Sub Makro1()
    Range("L8").GoalSeek Goal:=[l6], ChangingCell:=Range("L7")
End Sub

Sayın hamitcan, yardımınız için çok teşekkür ederim. Yazdığınız kodu denedim ve işe yaradı. Bir sorum daha olacak. Bu işlemi otomatik hale getirebilir miyiz? Yani L6 hücresi değiştiğinde otomatik olarak L7 hücresindeki değeri verebilir mi?

Yardımınız için tekrar çok teşekkür ederim.

Sayın hamitcan, yardımınız için çok teşekkür ederim. Yazdığınız kodu denedim ve işe yaradı. Bir sorum daha olacak. Bu işlemi otomatik hale getirebilir miyiz? Yani L6 hücresi değiştiğinde otomatik olarak L7 hücresindeki değeri verebilir mi?

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [L6]) Is Nothing Then Exit Sub
Range("L8").GoalSeek Goal:=[L6], ChangingCell:=Range("L7")
End Sub

Yukarıdaki kodu hedef ara sayfasında kullanın...

Sayın bmutlu966, yardımınız için çok teşekkür ederim. Yazdığınız kod işe yaradı. Fakat L6 hücresine bir kaç farklı değer girdikten sonra tekrar ilk girdiğim değeri girince ilk hesapladığı x değerinden farklı bir sonuç çıkıyor. Acaba bu durumu düzeltebilir miyiz?

Sayın bmutlu966, yardımınız için çok teşekkür ederim. Yazdığınız kod işe yaradı. Fakat L6 hücresine bir kaç farklı değer girdikten sonra tekrar ilk girdiğim değeri girince ilk hesapladığı x değerinden farklı bir sonuç çıkıyor. Acaba bu durumu düzeltebilir miyiz?

Bu durum Sayın Hamitcan kardeşimin yazdığı koddan kaynaklanıyor sanırım. O kodun nasıl bir hesaplama yaptığını bilemiyorum.

Bir örnekle açıklayın.

Sırasıyla 2,34, 2,35 ve 2,36 değerlerini denedim. 4. denemeden (tekrardan) sonra sonuçlar eşitlendi. Ama farklı bir değer girilirse veya sıralama değişirse sonuçlar yeniden farklılaşıyor. Örnek dosya ektedir. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

1.Deneme y=2.34,x=3.7526,formül=2.3403
2.Deneme y=2.35,x=3.4225,formül=2.3493
3.Deneme y=2.36,x=2.9224,formül=2.3595
Sonuç hücresini, her değiştirdiğimde aynı sonuçları aldım fakat sizin bulduğunuz sonuçları bulamadım.
Ne gibi bir sonuç bulmaya çalıştığınızı anlamadım ama benim yaptığım da sadece sizin yaptığınız hedef ara işlemini kod biçimine dönüştürmekti.

ben deneme amaçlı basit bir "hedef ara" makrosu yazdım...ancak değer değiştirdiğimde hücre değerleri kendiliğinden hesaplama yapmadı...eksik bir komut mu söz konusu acaba?

yardımcı olursanız çok sevinirim

Makroyu aşağıdaki komutlar arasına yazdığınızdan emin misiniz?

kodlar buraya !!
End Sub

evet...yalnız şöyle bir sorun yaşıyorum..ben hazır menüden hedef ara yapıyorum..burda hedef değeri değişken olarak değil sabit veri olarak girmek gerekiyor...ben makroda bu değeri silip yerine [b10] gibi bir değişken yazıyorum. doğru mu yapıyorum şüpheye düştüm açıkçası.

İlgi alakanız için peşinen tşk

Rebiwar çok sğl.un. dediğinizi uygulamayı başardım. Aynı sayfa üzerinde 2 ayrı "hedef ara" fonksiyonu çalıştırmak istediğimde şu kodun yanısından bi tane daha mı yazmam gerekiyor yoksa 2. makroyu araya mı yazmalı?

Option Explicit
Range("E10").GoalSeek Goal:=[b10], ChangingCell:=Range("B8")
End Sub

yapılabillir :)

Geri