• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre değeri arttıkça diğer sayfaya veri aktarımı ÇÖZÜLMEDİ

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
Hücre değeri arttıkça diğer sayfaya veri aktarımı

İyi günler sevgili üstadlar. Bir seçim sonucunda oy tasnifi yapılırken Sayfa 1'de değer değiştirme düğmesi ile oy sonuçlarını şahısların isminin altına eklerken Sayfa 2'de her şahısın isminin yanındaki hücreye 1 yazması ancak her sütunda 4 adet 1 olabilecek şekilde yazması için nasıl bir kod uygulayabiliriz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 1.xlsx
    1.xlsx
    20.6 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:
"her sütunda 4 adet 1 olabilecek şekilde yazması " kısmını anlamadım.

yani 4 grup var, her grupta 3 kişi var ve her 3 kişiden 1 kişiye oy çıkacağı için sayfa 2 de sütun başına en fazla 4 oy olabilir

Beni aşıyor maalesef.

Ben üsttekileri yaptım.Alttakileride siz yapabilirisniz.
Dosya ektedir.:cool:
Kod:
Sub aktar(ByVal isim As String, sayi As Integer)
Dim sh As Worksheet, k As Range, sonsat As Long
Dim sut As Long, i As Integer
Set sh = Sheets("Sayfa2")
sonsat = sh.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
Set k = sh.Range("A1:A" & sonsat).Find(isim, , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then
    sh.Range("B" & k.Row & ":XFD" & k.Row).ClearContents
    If sayi > 4 Then sayi = 4
    If sayi < 0 Then sayi = 0
    For i = 1 To sayi
        sh.Cells(k.Row, i + 1).Value = 1
    Next i
End If
End Sub
Kod:
Sub DeğerDeğiştirici1_Değiştir()
Call aktar(Range("B2").Value, Range("B3").Value)
End Sub
Sub DeğerDeğiştirici2_Değiştir()
Call aktar(Range("D2").Value, Range("D3").Value)
End Sub
Sub DeğerDeğiştirici3_Değiştir()
Call aktar(Range("F2").Value, Range("F3").Value)
End Sub
Sub DeğerDeğiştirici4_Değiştir()
Call aktar(Range("H2").Value, Range("H3").Value)
End Sub
Sub DeğerDeğiştirici5_Değiştir()
Call aktar(Range("I2").Value, Range("I3").Value)
End Sub
Sub DeğerDeğiştirici6_Değiştir()
Call aktar(Range("J2").Value, Range("J3").Value)
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Orion1 ben anlatamadım galiba. Bir heyet seçiyoruz. Heyet 4 kişiden oluşuyor. Bşk., Muhasip, Mutemet ve Üye şeklinde. Her görev için 3 adayımız var. Oy kullanacak kişilere dağıttığımız pusulalarda Aday isimleri gruplar halinde yani Bşk adayları, Muhasip adayları, Mutemet adayları ve Üye adayları toplam 12 isim var herkes üçerli gruplardan 1'er kişiye çarpı atıyor. Her oy pusulasında 12 isim var 4 kişi seçilebiliyor. Oyların tasnifine başlandığında pusula üzerinde Bşk. adayı olarak işaretlenen kişinin isminin altına 1 yazmak için değer değiştirici düğme koyduk. Bu bir buton ile de yapılabilir her alınan oy bu bölümü 1 artırıyor. bu şekilde alınan oylar anlık olarak görülebiliyor. Bu sayfadaki toplam oyun sağlamasını yapmak maksadıyla ikinci sayfaya butona her basılışında kişinin isminin karşısına 1 yazması gerekiyor. Sizin eklediğiniz kod ile denedim birinci sayfadaki şahsın isminin altında 4 yazıyor ise Tamama basıldığında diğer sayfaya 4 yazıyor. İkinci sayfada her sütunda 4 adet 1 olacak. kaç kişi oy kullanmış ise o kadar sütun olacak. İlginize teşekkür ederim.

Sayın Orion1 ben anlatamadım galiba. Bir heyet seçiyoruz. Heyet 4 kişiden oluşuyor. Bşk., Muhasip, Mutemet ve Üye şeklinde. Her görev için 3 adayımız var. Oy kullanacak kişilere dağıttığımız pusulalarda Aday isimleri gruplar halinde yani Bşk adayları, Muhasip adayları, Mutemet adayları ve Üye adayları toplam 12 isim var herkes üçerli gruplardan 1'er kişiye çarpı atıyor. Her oy pusulasında 12 isim var 4 kişi seçilebiliyor. Oyların tasnifine başlandığında pusula üzerinde Bşk. adayı olarak işaretlenen kişinin isminin altına 1 yazmak için değer değiştirici düğme koyduk. Bu bir buton ile de yapılabilir her alınan oy bu bölümü 1 artırıyor. bu şekilde alınan oylar anlık olarak görülebiliyor. Bu sayfadaki toplam oyun sağlamasını yapmak maksadıyla ikinci sayfaya butona her basılışında kişinin isminin karşısına 1 yazması gerekiyor. Sizin eklediğiniz kod ile denedim birinci sayfadaki şahsın isminin altında 4 yazıyor ise Tamama basıldığında diğer sayfaya 4 yazıyor. İkinci sayfada her sütunda 4 adet 1 olacak. kaç kişi oy kullanmış ise o kadar sütun olacak. İlginize teşekkür ederim.

5 numaralı mesajda dosyayı yeniledim.:cool:

Sayfa 2 de isimler 12 satır alt alta. Bunların yanındaki sütun toplam sütunu c sütunundan itibaren oy adetleri . İlk üç isim bşk adayları bunlardan bir tanesine oy geleceği için c sütununda 1-2 veya 3 üncü satırda 1 yazacak, ikinci üç isim muhasip adayları bunların karşında c sütununda 1-2 veya 3 üncü satırda 1 yazacak, üçüncü üç isim mutemet adayları bunların karşında c sütununda 1-2 veya 3 üncü satırda 1 yazacak, dördüncü üç isim üye adayları bunların karşında c sütununda 1-2 veya 3 üncü satırda 1 yazacak, bundan dolayı 12 satır karşılığında sadece 4 satırda 1 rakamı olacak. bir sonraki pusulada d sütununa yazılacak.

Kaçıncı satıra kadar 3 sütuna 1 yazılacak,kaçıncı satırdan sonra 4 sütuna 1 yazılacak.

Arkadaşın demek istediği şu:

Her 3 kişi bir grup oluşturuyor, yani her görev için 3 farklı aday var. Bir kişi oy kullandığında her gruptan bir kişiye oy veriyor. Dolayısıyla Başkanlık için aday olan A kişisinin oyu bir arttığında o sütunda sadece o başkan adayının karşısında 1 yazmalı, diğer başkanların karşısında 0 yazmalı. Aynı işlem aynı kişinin kullandığı 4 farklı grup için tekrarlanmalı. İkinci kişi oy kullandığında Onun oyları aynı sistemle bu sefer ikinci sütuna yazılmalı. Yani ikinci sayfada her sütun oy kullanan bir kişiye tekabül ediyor ve her kişi de her görev için bir adaya oy vermiş oluyor.

Oy tasnifi bitmiş halini tekrar yüklüyorum bir bakarsanız daha açıklayıcı oldu. Birinci sayfada her değer artımı diğer sayfaya yansıyacak.

Ekli dosyalar

• 1.xlsx
    1.xlsx
    20.6 KB · Görüntüleme: 3
Maalesef bu konuda bir fikrim yok.
Başka arkadaşlardan çözüm arayınız.:cool:

Sayın Orion1 sayın Yusuf44 ilginize teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim harika olmuş Yusuf bey 12'nci kişi için kod eksikti 11'i kopyalayıp diğerlerine göre düzenledim harika oldu.

Geri