Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba;
Excel dosyamda açıklama bölümünde garanti süresinin bitim tarihinin geldiğini bildirmesini istiyorum. Bunun için ekli dosyamı inceleyip bana yardım edebilirseniz çok sevinirim.
sayfa ismine sağ klik yapıp kod görüntüle diyin..açılan sayfaya aşağıdaki kodu kopyalayın..kod c sutununda herhangi bir hücreye veri girdiğiniz veya çift tıkladığınız zaman zaman bütün c sutunu için kendiliğinde çalışcaktır.1 satır b sutunundaki tarihten bağımsız olarak çalışcak..her zaman bugünün tarihinine göre çalışcak..
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("c3:c1000")) Is Nothing Then Exit Sub
For x = 3 To [c10000].End(3).Row
If Cells(x, "c") > Date Then
Cells(x, "d") = "Garanti süresinin dolmasına " & Cells(x, "c") - Date & " Gün kaldı."
Cells(x, "d").Interior.Color = xlNone
ElseIf Cells(x, "c") = Date Then
Cells(x, "d") = "Garanti süresi dolmuştur."
Cells(x, "d").Interior.Color = vbRed
Else
Cells(x, "d") = "Garanti süresi " & Date - Cells(x, "c") & " Gün geçmiştir."
Cells(x, "d").Interior.Color = vbYellow
End If
Next x
End Sub
Sayın asr35 vermiş olduğunuz formülde aşağıdaki gibi bir değişiklik yapmak mümkünmüdür. yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.
Hucrelerdeki uyarılar
" Garanti Süresinin Dolmasına …. Ay ve ….. Gün Kaldı " şeklinde olmalı..
Gun dolduktan sonra ise " Garanti süresi Dolmuştur" uyarısı vermeli..
Ayrıca " Garanti süresi hucresi" boş olunca "Açıklama" hucresininde boş olması gerekmekte bu formulde " Garanti süresi hucresi" boş olunca yada burada tarıhı sılıp bos bırakınca Acıklama da farklı seyler geliyor....
Kusura bakmayın tekrar.. Eger mumkunolursa bu degısıklıkler harika olacak benim ve işin çözülmesini bekleyen arkadaşlarım için..
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.