• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Boş ise Tekrar Rastgele Hücre Dene

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ckkckk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Arkadaşlar;

Forumda aramama rağmen benzeri bir duruma rastlayamadım ki eğer daha önce yazıldıysa affola.

Benim fonksiyonum şu şekilde:

=DÜŞEYARA(D8;'HEAT NO'!A1:P21;RASTGELEARADA(2;16);0)

Yani demek istiyorum ki;

1. HEAT NO sayfasından D8 ile aynı değeri düşeyara komutundan bul.

2. Bulduğun aynı değerin aynı satırında 2-16 sütunları arasında değerler yazılı.

3. Rastgelearada komutu ile rastgele bir şekilde bir sayı seç ve o sütundaki değeri kopyala.

4. Fakat her zaman o arada 15 farklı değer yazılı olmuyor. Bazen sadece 1 adet hücre dolu (2 ila 16 arasında), bazen 5 adet dolu ve bazense de 15 tanesi birden dolu.

5. Benim istediğim, rastgele seçilen sütun numarasının karşılığındaki hücre boş ise tekrar rastgele bir sütun sayısı seç (ta ki içi dolu hücreyi bulana kadar.)

Kafa yordum ama çözemedim. Yardım ederseniz çok minnettar olurum.

Saygılar.

Son düzenleme:
omer.baran Bey;

Mesajınız için çok teşekkür ederim. Ama BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY ve BOŞLUKSAY koyduğumda ilk dolu hücreyi yazıyor. Ben dolu hücreler arasından rastgele seçim yaptıramıyorum. Anlatmak istediğiniz şeyi anlayamamış olabilirim.

Fakat anladığım kadarıyla siz sadece 2 ve 16 nolu sütunlar için bunu söylemişsiniz. Ben aralık olarak 2,...,16 arası yaptırmaya çalışıyorum.

RASTGELEARADA formülündeki ilk sayı olan 2 için ayrı formül, 16 için ayrı formül yazarak bu iki sayıyı sabit tutmak yerine değişken hale getirebilirsiniz, örneğin bir satır veya bir sütun için 2 sayısı 5, 16 13 olabilir. Aynı formül başka satır veya sütun için başka sayılar üretebilir. Bu arada KAÇINCI ve ADRES fonksiyonlarını da kullanabilirsiniz.

Bu arada önemli bir uyarım olsun, RASTGELEARADA fonksiyonu, bu formülün yazıldığı sayfadaki herhangi bir hücrede işlem yapılıp ENTER tuşuna basınca tekrar yeni bir değer üretir, yani bu fonksiyon sabit bir fonksiyon değil bilginiz olsun.
Daha iyi anlaşılması için öneri: Bir hücreye, diyelim ki A1'e =RASTGELEARADA(2,16) formülünü uyguladıktan sonra, sayfadaki başka bir hücreye (örneğin D7'ye) herhangi bir formül (örneğin =3+5 ya da =A8+B12 gibi) yazıp ENTER tuşuna basarsanız, RASTGELEARADA formülünün bulunduğu A1 hücresindeki sonucun değiştiğini göreceksiniz. Deneyiniz lütfen.

Merhaba,
Bunun için makro çözüm kullanmanız daha doğru olacaktır.

ömer.baran Bey;

Sanırım formül ile çözemeyeceğim.

Muhammet Okumuş Bey;

İlgili işlem için makro desteği alabilir miyim?

Başlığı makrolar başlığına taşıyabilirseniz çok iyi olur.

Saygılar,
Koray

..:: Tavsiye ::.

Konu taşıma işlemi yapılabiliyor mu bilemiyorum ama taşınabiliyor ise, sitede Administrator veya Moderator olanlara rica etmeniz gerekecektir.

Daha pratik olanı ise Makro-VBA bölümüne yeni konu açmanız.

Dosyanızı ekleyiniz.

Geri