• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre birleştirmeyi engelleme

Excel Vers. ve Dili
2007
ekteki dosyada A-L arasındaki sarı bölgedeki hücrelerde birleştirme işlemi yapılamasın istiyorum. aslında tüm sayfalarda hiçbir yerde hücre birleştirilme yapılamasın istiyorum.
yardımcı olabilir misiniz?
ayrıca kodu nereye yapıştıracağımı da söylerseniz sevinirim, modülemi , thisworkbooka mı vs.) veya direkt dosyayı düzeltip gönderebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Sayfa koruma içinden sadece biçimlendirmeleri kısıtlayabilirsiniz.

teşekkürler oldu ancak dosya brkaç saniye sonra kilitleniyor, sanırım bir sorun var, makroyla çakışıyor olablir

makro ile satır birleştirmeyi nasıl engellerim???

Son düzenleme:
Makro ile dosya daha yavaşlayacaktır. Bence siz yine sayfa koruma özelliğini kullanın.

Selamlar,

Direk olarak hücreleri birleştirmeyi önleyen bir komut olduğunu sanmıyorum. Ancak bu işlemi yapan menüleri pasif hale getirip önlem alabilirsiniz.

En etkili yöntemlerden birisi Hamitcan beyin belirttiği gibi sayfa korumasıdır.

Ben yinede alternatif olması açısından menüleri pasif hale getiren ve ihtiyaç duyduğunuzda şifre kontrolü ile tekrar menüleri aktif hale getiren bir örnek dosya hazırladım.

Dosya açılışında Hücre Birleştirme içeren menüler pasif oluyor.
Kullanmak için açmak istediğinizde F12 tuşuna basın. Şifre ekranı ile karşılaşacaksınız. Şifre (+++) dır. Tekrar kapatmak için ya başka sayfaya geçiş yapın ya da F11 tuşuna basın.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Direk olarak hücreleri birleştirmeyi önleyen bir komut olduğunu sanmıyorum. Ancak bu işlemi yapan menüleri pasif hale getirip önlem alabilirsiniz.

En etkili yöntemlerden birisi Hamitcan beyin belirttiği gibi sayfa korumasıdır.

Ben yinede alternatif olması açısından menüleri pasif hale getiren ve ihtiyaç duyduğunuzda şifre kontrolü ile tekrar menüleri aktif hale getiren bir örnek dosya hazırladım.

Dosya açılışında Hücre Birleştirme içeren menüler pasif oluyor.
Kullanmak için açmak istediğinizde F12 tuşuna basın. Şifre ekranı ile karşılaşacaksınız. Şifre (+++) dır. Tekrar kapatmak için ya başka sayfaya geçiş yapın ya da F11 tuşuna basın.

Güzel bir çalışma üzerinde değişilikler yapılabilir :) ama bir sorunu var üstadım sağ menüden hücreleri biçimlendir seçeneğini kaldırıyor ama araç çubuğundaki birleştir butonu aktif ona bir şey yapamıyor.

Geri