• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hucre attirma

Excel Vers. ve Dili
microsoft office excel 2007
Selamlar, benim ricam yardimci olursaniz 1 ila 9 arasi rakam girdigimde bir hucreye hemen yandaki bos hucreye otomatik olarak gececek formule ihtiyacim var
simdiden tesekkurler

Rakamları A1' e girin.
B1 hücresi için formül.
Kod:
=eğer(ve(a1>=1;a1<=9);a1;"")

.

Iyi aksamlar
Cok tesekkurler cevap icin ama formulu girdigimde a1>=1 deki 1 sorun gosteriyor bir kac kez denedim fakat ayni hatayi gosteriyor
Tesekkurler

Olmasını istediğiniz formülülüzü ilgili kısma yazınız.

=eğer(ve(a1>=1;a1<=9);formülünüz;"")

Kusura bakmayin sizide uyrastirdim ama yine basaramadim benim tam olarak yapmaya calistigim sey a1 hucresine 1 ila 9 arasi sayi girdigimde otomatik olarak eger bos ise b1 hucresine degil ise yandaki diger bos hucreye gecmesi bu sekilde yaklasik 30 hucre yan yana gelecek sekilde yamaya calisiyordum

Kusura bakmayin sizide uyrastirdim ama yine basaramadim benim tam olarak yapmaya calistigim sey a1 hucresine 1 ila 9 arasi sayi girdigimde otomatik olarak eger bos ise b1 hucresine degil ise yandaki diger bos hucreye gecmesi bu sekilde yaklasik 30 hucre yan yana gelecek sekilde yamaya calisiyordum

Sayfanın kod bölümüne:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
 If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub
son = Cells(1, 50).End(xlToLeft).Column
For i = 1 To 9

If Cells(1, 1) = i Then
son = son + 1
Cells(1, son) = Cells(1, 1)

End If
Next
End Sub

Yazın.anladığım kadarıyla a1 e 1den 9a kadar hangi rakam girerseniz a2den itibaren yanyana yazsın istiyorsunuz

Son düzenleme:
Selam,yok benim yapmaya calsitigim a1 hucresine 1 ila 9 arasi bir sayi yazdigimda otomatik olarak b1 hucresine gecmeli b1 hucresine yazdigimda c1 hucresine bu sekilde yaklasik 30 hucre yan yana gidecek umarim yapmak istedigimi acikca anlatabilmisimdir
simdiden tesekkuler

Selam,yok benim yapmaya calsitigim a1 hucresine 1 ila 9 arasi bir sayi yazdigimda otomatik olarak b1 hucresine gecmeli b1 hucresine yazdigimda c1 hucresine bu sekilde yaklasik 30 hucre yan yana gidecek umarim yapmak istedigimi acikca anlatabilmisimdir
simdiden tesekkuler
. . .

Sadece 1. satırda mı olacak bu işlem.
Daha sonra A2 den B2 diye devam edecek mi ?

. . .

Örneğin 30. Sütuna 1 değeri girdiniz.
Bir alt satırın A sütununa otomatik mi gelsin.

.

yok nereye sayi girersem hemen yandaki diger hucreye gececek bir alt satira ben kendim gecebilirim sadece yan yana hucreler arasi sayi girdigimde otomatik olarak yan hucreye gecmesini istiyorum

yok oyle degil hangi sutunda deger giriyorsam bir yanindaki hucreye atlayacak

Kod:
k = ActiveCell.Column
r = ActiveCell.Row
For i = 1 To 9
If Cells(r - 1, k) = i Then
Cells(r - 1, k + 1).Select
End If
Next
End Sub

Bunu bir deneyin.Anlamışmıyım?

ben tam olarak benim kullanacagim dosyayi aciklamali anlatmaya calisayim c hucresindan x hucresine kadar ve 8 nolu satirdan 70 nolu satira kadar olan alan icerisinde hangi hucreye 1 ila 9 arasi sayi yazdiktan sonra direk olarak bir yana atlayacak hucre daha sonra oraya yeni sayi girecegim ve tekrar bir yana atlayacak bu sekilde x hucresine kadar gidecek
ilginiz icin cok tesekkurler

ben tam olarak benim kullanacagim dosyayi aciklamali anlatmaya calisayim c hucresindan x hucresine kadar ve 8 nolu satirdan 70 nolu satira kadar olan alan icerisinde hangi hucreye 1 ila 9 arasi sayi yazdiktan sonra direk olarak bir yana atlayacak hucre daha sonra oraya yeni sayi girecegim ve tekrar bir yana atlayacak bu sekilde x hucresine kadar gidecek
ilginiz icin cok tesekkurler
. . .

Dosyanız ektedir.

A1:Z100 aralığında çalışır. Bu aralığı kodlarda belirttiğim kısım ile değiştirebilirsiniz.

...::: Ekli Dosyayı İndirmek İçin Linki Tıklayınız :::...
https://yadi.sk/d/QtPuRQg1YwAZP

Çalışma sayfasının kod bölümüne.
Kod:
    On Error Resume Next
    If Intersect(Target, [[B][COLOR="Red"]A1:Z100[/COLOR][/B]]) Is Nothing Then Exit Sub

If Target.Value >= 1 And Target.Value <= 9 Then
        Target.Offset(0, 1).Select
    End If

End Sub

. . .

Ekli dosyalar

Hüseyin hocam belirtilen aralık dışında sonuca gitmek adına bir fark var mı ?

Geri