• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre atlatmadan diğer sayfada sıralayabilme..

Cumartesi biraz işlerim vardı..
Bu güne kaldı kusura bakmayın..

33 nolu mesajdaki dosyayı inceleyin

Kolay gelsin..

Son düzenleme:
mustafa bey emeğinize sağlık çok güzel olmuş. Yalnız bir yerini değiştirebilmiyiz acaba. aynı isimdeki öğrencilerle yapılan görüşmeleri, daha önceki yapılan görüşmenin üzerine yazıyor. biz bu görüşmelerin çıktısını alacağımız için sayı ilerledikçe karışır gibi duruyor. onun için aynı isimdeki öğrencinin görüşmesini yeni bir sıraya yazabilirse çok güzel olur.

Aynı öğrenci 10 defa görüşme yapmış olsun.
Öğrenciler sayfasında her defasında 1 görüşme kaydedilecek demek istiyorsunuz anladığım kadarıyla.
Ben se o öğrenciyle yapılan görüşmeleri bir araya toplamıştım
Görüşmelerin ayrıntısını görebilesiniz diye.

Hangi sayfadaki verileri nasıl istiyorsunuz açıklarsanız yardımcı olurum..

evet hocam öğrenciler sayfasında her görüşme için ayrı bir özet omasını istiyorum. mesela abcd ile 3 görüşme yapılmış. bu görüşmeler aynı yerde alt alta yazılmış. Biz abcd ile yapılan 2. bir görüşmenin sıradaki görüşme özetine yazılmasını istiyoruz. sizin oluşturduğunuzda listede abcd nin ikinci görüşmesi 3. sırada. Biz bunu 3. sıradaki görüşme özetine yazmasını istiyoruz. Biz her görüşme için çıktı alıyoruz. Raporlamak ve dosyalamak için. Bu yüzden daha uygun olur eğer öyle olursa. biraz karışık oldu ama umarım anlamışsınızdır.

Tam anlayamadım ama
Anladığım kadarıyla birşeyler daha yapıp ekleyim..

sizin anladığınız gibi hocam. her defasında bir görüşme kaydedilecek şekilde. birde öğrenci sayfasında görüşme özetlerinin yer aldığı yerde şubeyide yazabilirsek güzel olur hocam...

Her yeni kayıt sonrası çıktı almak istediğinizi soracak.
Çıktı Sadece son yaptığınız kaydı alacak.

Ayrıca öğrenciler sayfasındaki görüşmeleri alt alta kayıt yaptım.
Kaçıncı görüşme olduğunuda yazdırdım.

33 nolu mesajdaki dosyayı inceleyiniz..

Son düzenleme:
Mustafa Bey çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Çok kullanışlı ve çok kullanacağımız birşey. emeğinize sağlık..

Mustafa bey okulda toplantıya gitmiştim. tam anlamıyla incelemek için vaktim olmamıştı. şimdi inceledim. Öğrenci sayfasının sıralamasını yapmışsınız. Dediğiniz gibi ard arda gelmiş. Yanlız bu sefer de şöyle bir sıkıntı doğmuş hocam. aynı öğrenciyle farklı tarihlerde yapılan görüşmeler sıralanmış. sizin gönderdiğiniz form üzerinden örnek verecek olursak abcd isimli öğrenci ile 3 kere görüşme yapılmış. Bu görüşmeler listede 1, 3 ve 7. sıralarda. Ancak görüşme sayfasında abcd isimli öğrenci ile yapılan görüşmeler arka arkaya gelmiş. Listede yapılan sırayla aynı olması gerekiyor. Yani listede önce sırayla, abcd, abcd 1, abcd isimli öğrencilerle görüşülmüş. öğrenci sayfasında da aynı sırayla görüşme özetleri yer alırsa daha uygun olur. 1. sırada abcd öğrencisinin bilgileri ve görüşme özeti. 2. sırada abcd 1 öğrencisinin bilgileri ve görüşme özeti, 3. sırada abcd öğrencisinin bilgileri ve görüşme özeti şeklinde devam etmeli. Daha sonra her kayıt öğrenci sayfasında yeni sıraya gelmeli, en son yapılan görüşme öğrenciyle daha önce görüşülse bile en sonda olmalı. Umarım bu sefer anlaşılır olmuştur. Kusura bakmayın sizide meşgul ediyorum. Exel vba cahilliği böyle birşey olsa gerek :9

Yaramaz mı? hocam yıllarca kullanabileceğimiz bir program. tekrardan çok teşekkürler...

Merhaba Mustafa kardeş, benim de bir sorum olacak sana ama?
personel bilgilerini tutmayı amaçlayan bir database oluşturmak istiyorum, kendimce bir userform oluşturdum, gerekli kodları yazdım... kısaca şöyle çalışıyor....
kullanıcılar ilk kez userformu açıp bilgileri girecekler sonra, ikinci girecekleri zaman kullanıcı adı kutusuna daha önce belirledikleri rumuzu girip, bilgilerimi getir butonuna basarak daha önce girdiği bütün bilgileri pencerelerde görecek, gerekli düzeltmeleri yapıp o şeklide save edicekler... ben bunu yaptırabildim...
sizden ricam şu, şimdi ben kullanıcıların bu tutulan database' e o listeye ulaşmamalrı için, databese'i userformun olduğu xls dosyasına değilde dışarıda bir "database.xls" dosyasına kaydetmek istiyorum, hatta bu "database.xls" i de şifre koyup, gizlemek istiyorum... yani kullanıcılar sadece userformu çalıştıracakları form.xls dosyasını görecekler klasörün içinde?

bu mümkün müdür? nasıl yapılabilir? yardımlarını rica ediyorum...
teşekkürler..

İşlemler User Form ile yapılıyorsa.
Yeni bir dosyaya ihtiyaç yoktur.
Userformun X tuşunu iptal edersiniz.
Formda direkt açılır yaparsınız.
Dataya girişleri engellersiniz.
Bir tuş koyarak tuşada şifre ekleyip şifre ile dataya giriş yapılabilir.
Dosya eklemiş olsaydınız kontrol eder daha sağlıklı bilgi verebilirdim.

Merhaba Mustafa Bey. Öncelikle programı kullanıyorum ve çok işime yaradı. onun için çok teşekkür ederim. yaklaşık 650 görüşme oldu ve herşey tam istediğim gibi olmuş. Tabi ben uğraşırken üzerind e bazı küçük düzenlemeler yaptım. Öğrenci görüşme özetlerinde şekilde değişiklikler vb. Onu da sizin kodlamalarınız üzerinde düzeltmeler yaparak yaptım. Fakat programa bir özellik eklemek istedim onu beceremedim:) Öğrenci görüşmeleri kısmında daha önce öğrenciyle yapılan görüşmeleri aratırken sadece ismini yazarak aratabiliyoruz. Oraya öğrenci numarasından arattırma gibi bir özellik ekleyebilirmiyiz?

Ekli dosyalar

Geri