• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre atlatmadan diğer sayfada sıralayabilme..

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar. Okulda öğrenci görüşme istatistiklerini tutmak için basit bir exel hazırlamaya çalışıyorum. Yaklaşık 1000 görüşmelik bir form hazırlamak istiyorum. Ancak hücreleri alt alta kopyalamaya çalıştığım zaman Sayfa 1 den Yani "Liste" kısmından 6 hücre birden atlıyor. Doğal olarak teker teker yapmam gerekiyor. Daha anlaşılabilir olması için örnek dosyayı ekledim.

Örnekteki "görüşme özetleri" sayfasındakilerin 3 ünü teker teker yaptım. ancak yandaki "+" imlecinden çekerek kopyalamak istediğimde 6 şar hücre atlıyor.
yani örnekteki "Görüşme özetleri" sayfasında A20 hücresine "Liste" sayfasından B5 hücresi gelmesi gerekirken B10 hücresi geliyor
yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle örnek1.xls

Hocam VBA ile birşeyler hazırlayayım mı size ?..

Ben 2. gönderdiğimi 1000 öğrenciye çıkarmak istiyorum. İlkini hazırlarken zamanım çoktu üsenmeden teker teker hücreleri yazarak hazırlamıştım. ancak çok zamanımı almıştı. eminim bunun basit bir yöntemi vardır...

Bir tür proğram.
VBA kodları ile form yapacağım.
65535 adet giriş yapabilirsin.
İstersen giriş sayısını çok fazla artırabilirim.

Form da biraz araştırma yaparsan VBA ile hazırlanan proğramlar var.
Bir ikisini indirip bakın.

Yeni Görevinizde başarılar dilerim.

İnceleyin sonra ne eklememiz lazım istişare edelim.

DİKKAT
Öncelikle :
Bir Excel sayfasında
Üst menüden
Araçlar => Macro => Güvenlik seçeneğini seçin.
Güvenlik düzeyini Düşük ( Önerilmez) olarak ayarlayın.

Formun açılması için gerekiyor..

33 nolu mesajdaki dosya

Son düzenleme:
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. İnceledim, aslında olabilir. ancak bazı önemli noktalar var. 2. gönderdiğim dosyayı inceledeiyseniz bazı önemli noktalar var. istatistik kısmı önemli öncelikler benim için. Öğrenciyle daha önce görüşüp görüşmediğimi ya da kaçıncı görüşme olduğunu görebilmem lazım. Ayrıca istatistik kısmında yer alan görüşme türlerinin sayısı ve sorun alanlarının kız erkek dağılımı, sınıflara dağılımı ve sayıları da var tabikide. bir de kağıt israfından kaçmak için bir sayfaya 5 öğrenci görüşmesi sığdırmaya çalışmıştım. güzel bir program olursa sayfa sorunu çok sıkıntı olmaz. Ayrıca istatistikleri de çıktı olarak alabilmem lazım :)
hocam yani kısacası biraz detaylı olacak. bu da sizin zamanınızı alır:) Siz bana exelde listeyi nasıl kopyalayarak arttırabileceğimi söylerseniz bence bu sizin için daha kolay olur.

pardon hocam gönderdiğinizi yeni farkettim ben onu inceleyeyim önce :)

Tüm istatistiki bilgileri alabiliriz.
Ona kafanızı takmayın..
Sadece girilecek verileri belirleyip
sonra neye göre istatistiki bilgi alacağız ona karar veririz.

hocam inceledim. sizin için basit olmasına rahmen benim için baya iyi:) eğer buna öğrenci adını yazdığımızda öğrenciyle yapılan görüşmeleri açabileceğimiz bir özellik olabilirse ve istatistik kısmını ayarlayabilirsek çok güzel olur. Bir konu daha var tabiki öğrenci görüşme özeti diğer sayfaya çıkmıyor.
Ama çok kullanışlı bir şey olacağa benziyor ilginiz için tekrar teşekkürler...

Vaktiniz varsa
Bana 1 ila 1,5 saat süre veriniz.
Hazırlayım proğramı.
Bakaın üzerinde değişiklikler yaparız..

Hocam zaten girilecek bilgileri belirlemişsiniz. Adı Soyadı, sınıfı, numarası, Görüşme türü (PSİKOLOJİK DANIŞMA,MESLEKİ REHBERLİK,EĞİTSEL REHBERLİK,KİŞİSEL VE SOSYAL REH.), Sorun alanı (SAĞLIK,OKUL,AİLE,KİŞİSEL,ARKADAŞ,EKONOMİK,DİĞER), görüşme sayısı, cinsiyet.

Sorun alanı ve görüşme türü görüşme özetine kısaltmalar şeklinde gelebilir. Çünkü ayarladığımız pencerelerde yerleri yetersiz kalıyor.

İstatistiklerde şunlar;
1) Sınıf bazında kaç öğrenciyle kaçar defa görüşülmüş. Mesela 1.9A Şubesinden10 Farklı öğrenciyle 15 kere görüşülmüş. ( Şubenin başında numara yazmasının sebebi, Okulun bünyesinde 4 farklı okulun olması. Mesela anadolu meslek lise 9a şubesi 1.9a, Anadolu teknik lise 9a şubesi 2. 9a vb.)
birde sınıf bazında toplamda 9. sınıflar, 10. sınıflar, 11. sınıflar, 12. sınıflar da kaçar öğrenciyle görüşülmüş. Mesela 9. sınıflardan 50 farklı öğrenciyle 75 kere görüşülmüş gibi)
2)Sorun alanı kısmında "SAĞLIK,OKUL,AİLE,KİŞİSEL,ARKADAŞ,EKONOMİK,DİĞER" başlıkları altında kız erkek adı altında dağımı. Mesela ailevi problemler ilgili olarak 50 erkek, 15 kız öğrenciyle toplamda 65 görüşme)
3) Göüşme türü kısmında "PSİKOLOJİK DANIŞMA,MESLEKİ REHBERLİK,EĞİTSEL REHBERLİK,KİŞİSEL VE SOSYAL REH." kaçar görüşme yapılmış. Mesela 50 öğrenciyle mesleki rehberlik yapılmış gibi.

tüm bilgileri yazdım hocam. tekrardan ilginize teşekkürler :)

Tabikide vaktim var. asıl ben sizin vaktinizi alıyorum. işinize yarar diye tüm bilgileri gönderdim...

Okulların adını da verirsen onlarıda yazmana gerek kalmaz

okulun genel adı Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
bünyesinde de (1)Anadolu Meslek Lisesi, (2)Anadolu Teknik Lise, (3)Endüstri Meslek Lisesi, (4)Teknik LiseParantez içindekiler okulların kodları.
ancak Her yerde okulun genel adı geçiyor. bünyesindeki okullar için ayrıca bir isim yok yani. Program için ise sadece öğrencileri ve sınıfları gruplamak için kullanılabilir.
1.10A Anadolu meslek 10A Şubesi,
2.10A Anadolu teknik 10A Şubesi,
3.10A Endüstri Meslek 10A Şubesi,
4.10A Anadolu teknik 10A Şubesi gibi...

Hocam İstatistiklerini hazırlamaya başladım.
Şu ana kadar olanı bir inceleyin hatta denemeler yapın.
Eklememi yada çıkarmamı istediğiniz bir şey olursa
proğramı bitirmeden halledelim..

33 nolu mesajdaki dosya Ekte.....

Son düzenleme:
emeğinize sağlık mustafa bey. Daha önceki görüşmeler ile ilgili kısım çok kullanışlı. Güzel olmuş istatistiklere başladığınız söylediniz zaten.
Farklı olanlar şube kısımları sona gelmiş. sınıfın yan tarafında yazsa daha uygun olabilirdi. ancak uğraştıracak birşeyse orda olsa da sıkıntı değil. öyle de kalabilir.
Öğrenci görüşme özetlerini ayrıca çıktı almamız ve dosyalamamız gerekiyor. Bunun için benim gönderdiğim örnekte olduğu gibi yada sizin tasarlayacabileceğiniz bir çıktı formu olabilir hocam.
Bir de görüşmeyi kaydettiğimiz kısma görüşmeyi yapan öğretmen ekleyebilir ve çıktılarda alt tarafında bu isimler çıkabilirse sevinirim.
Öğretmenlerin isimleri Adil DİRNEK ve Osman KOCATÜRK. Çıktıda isimlerin alt tarafında ünvan olarak Psikolojik Danışman yazılabilir.
Benim gördüklerim bunlar Mustafa Bey. Emeğinize sağlık...

sorun alanlarına yanlışlıkla mesleki rehberlik eklemişsiniz. Onu farkettim...

Mustafa Bey belki fazla olacak ama öğrenciyle yapılan görüşmeler kısmına öğrenci numarasından arattırmada eklenebilir. aynı isimde farklı öğrenciler olabilir.

Tabiki Tüm Girdiğin verilerden arama yapabilmeni sağlamaya çalışıyorum.
Biraz zaman alacak gibi..
Vakit te geç oldu.
İsterseniz yarına bırakalım kalan kısmı..
Yarın tamamlar siteye eklerim.
Sonra üzerinde çalışmalar yaparız.
Siz elinizdeki ile değişik veriler girerek denemeler yapmaya devam edin.
Hata alacakmısınız bakalım..

Geri