• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre aralıgındakı veriyi textboxta gösterme

Excel Vers. ve Dili
2010
merhaba arkadaşlar takıldığım iki konu var

birincisi

sayfa 1 de kayıtlı olan a1 - a16 dan e1 - e16 ya kadar olan aralıkta belirli bir tablom var burdaki excel tablosunu texbox1 de görüntülemek istiyorum

ıkıncı konu ise yazıcıya a5 boyutunda yine sayfa1 de olan aynı (sayfa 1 de kayıtlı olan a1 - a16 dan e1 - e16 ya kadar olan ) sayfa aralığını yazdırmak ıstıyorum yazdırmak için aşağıdaki komutu kullanıyorum fakat aktif sayfayı yazdırıyor ben sadece sayfa 1 de belirlediğim alanı yazdırmak istiyorum

yazdırmak için kullanılan kod
Private Sub CommandButton1_Click()
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$A$1:$E$16"
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = ""
End Sub

Merhaba
"Textbox " yerine "Listbox" daha uygun olur gibi görünüyor örnek dosya eklerseniz ona göre düzenlemeye çalışalım.
Yazdırmak için şöyle deneyin.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
ActiveSheet.Range("a1:e16").PrintOut
End Sub

Buyurun.:cool:
Kod:
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "Sayfa1!$A$1:$E$16"

Tesekkur ederim Plint ve orion1
Orion1 arkadasımızın yazdıgı olacak sanırım dosyayı pazartesi inceleme imkanım olacak

1. Sorumla ilgili Dosya eklemeye calışacagım aslında işlem sayfa1 deki 16 sütun 16 satırdaki görüntüyü vba da listbox veya textboxta görüntülemek

Vba da userform1de listbox veya textbox ta bunu aktarırsam vbayı tam acılır yapıp arkada olan excele hiç bakmadan görüp yazdırmak istiyorum

Tesekkur ederim Plint ve orion1
Orion1 arkadasımızın yazdıgı olacak sanırım dosyayı pazartesi inceleme imkanım olacak

1. Sorumla ilgili Dosya eklemeye calışacagım aslında işlem sayfa1 deki 16 sütun 16 satırdaki görüntüyü vba da listbox veya textboxta görüntülemek

Vba da userform1de listbox veya textbox ta bunu aktarırsam vbayı tam acılır yapıp arkada olan excele hiç bakmadan görüp yazdırmak istiyorum
Merhaba
"Textbox" kullanırsanız sütun düzeni olmayacaktır.
Formunuza yoksa "Listbox" ekleyip; Form kod sayfasına aşağıdaki kodları ekleyin, alınacak sütun sayısını ve genişliklerini ayarlarsınız.
"Listbox1" için;
Kod:
[SIZE="2"]Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.ColumnCount = [COLOR="Blue"]5[/COLOR]
ListBox1.ColumnWidths = "[COLOR="Blue"]30;40;45;40;50[/COLOR]"
For m = 1 To 16
ListBox1.AddItem Sheets("Sayfa1").Cells(m, "A").Value
For j = 1 To 5
  ListBox1.List(c, j) = Sheets("Sayfa1").Cells(m, j + 1)
  Next
  c = c + 1
  Next
End Sub [/SIZE]
veya
Kod:
[SIZE="2"]Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.ColumnCount = 5
ListBox1.ColumnWidths = "30;40;45;40;50"
ListBox1.RowSource = "Sayfa1!a1:E16"
End Sub [/SIZE]

Kod:
[SIZE="2"]Sheets("Sayfa1").Range("a1:e16").PrintOut [/SIZE]

Teşekkür ederim emeğiniz ve yardımlarınız için çokta şık bir kargo takip uygulaması oldu

Geri