• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre aralığı seçimi

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Arkadaşlar slm, macro ile sheet1 deki a2:e100 aralıgını otomatik olarak (a2:e2), (a3:e3) gibi her seferinde bir satırı seçip, sheet2 ye kopyalamasını nasıl sağlayabilirim? Çok teşekkürler.

Kendi dosyanıza göre sayfa isimlerini veriniz.:cool:
Kod:
Sheets("Sayfa1").Range("A2:A100").Copy Sheets("Sayfa2").Range("A2")

Evren beyin kodlarını ufak bir değişiklik yapıp, alt alta sıralama yapılabilir.
Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
Sayfa1.[a2:e100].Copy [sayfa2!a6500].End(3).Offset(1)
MsgBox "İşlem Tamam", vbInformation
End Sub

Kendi dosyanıza göre sayfa isimlerini veriniz.:cool:
Kod:
Sheets("Sayfa1").Range("A2:A100").Copy Sheets("Sayfa2").Range("A2")

yardımınız için cok teşekkür ederim. aslında yapmak istediğim söyle bişey, diyelim ki a2:e2 aralıgını sectikten sonra sayfa 2 ye yapıstırdı, ben araya baska macro koycam onu yapcak, o macro bitince geri dönüp a3:e3 aralıgını secip yine benim araya koyacagım macro işlemlerini yapacak. bunu nasıl sağlarım? loop ile oluyor sanırım ama nasıl bilmiyorum :)

yardımınız için cok teşekkür ederim. aslında yapmak istediğim söyle bişey, diyelim ki a2:e2 aralıgını sectikten sonra sayfa 2 ye yapıstırdı, ben araya baska macro koycam onu yapcak, o macro bitince geri dönüp a3:e3 aralıgını secip yine benim araya koyacagım macro işlemlerini yapacak. bunu nasıl sağlarım? loop ile oluyor sanırım ama nasıl bilmiyorum :)

Buyurun kodlarınız.:cool:
Kod:
Dim i As Byte
For i = 2 To 100
    Sheets("Sayfa1").Range("A" & i).Copy Sheets("Sayfa2").Range("A" & i)
    'Buraya çalışacak kodlarınızı yazın.
Next i

Buyurun kodlarınız.:cool:
Kod:
Dim i As Byte
For i = 2 To 100
    Sheets("Sayfa1").Range("A" & i).Copy Sheets("Sayfa2").Range("A" & i)
Next i

Evren bey cok tsk ederim, sizi ugrastırıyorum ama bu macro sadece a kolonundakileri kopayalıyor. a ve e kolonları arasındakileri satır satır sayfa2 ye kopyalamak için macroya e kolonunu neresine tanımlamam gerekiyor?
Şöyle bişiy yaptım ama hata verdi :)

Sheets("Sheet1").Range("A" & i:"F" & i).Copy Sheets("Sheet2").Range(A2)

Evren bey cok tsk ederim, sizi ugrastırıyorum ama bu macro sadece a kolonundakileri kopayalıyor. a ve e kolonları arasındakileri satır satır sayfa2 ye kopyalamak için macroya e kolonunu neresine tanımlamam gerekiyor?
Şöyle bişiy yaptım ama hata verdi :)

Sheets("Sheet1").Range("A" & i:"F" & i).Copy Sheets("Sheet2").Range(A2)

Aşağıdaki kodu kullanınız.:cool:
Kod:
Dim i As Byte
For i = 2 To 100
    Sheets("Sayfa1").Range("A" & i & ":E" & i).Copy Sheets("Sayfa2").Range("A" & i)
Next i

Bu söylediklerinizden bir şey anlamdım.:cool:

:)
Diyelim ki sayfa1 deki a2:e2 aralıgını kopyaladık, sayfa2 de a2:e2 yapıstırdık. a3:e3 aralıgını yine sayfa2 de a2:e2 ye kopyalıycam. cünkü ben kopyalama isleminden sonra arada bir macro calıstırıyorum ve hep aynı yere kopyalanması gerekiyor. olabiletesi varmı? :)

:)
Diyelim ki sayfa1 deki a2:e2 aralıgını kopyaladık, sayfa2 de a2:e2 yapıstırdık. a3:e3 aralıgını yine sayfa2 de a2:e2 ye kopyalıycam. cünkü ben kopyalama isleminden sonra arada bir macro calıstırıyorum ve hep aynı yere kopyalanması gerekiyor. olabiletesi varmı? :)

İşte kodlar.:cool:
Kod:
Dim i As Byte
For i = 2 To 100
    Sheets("Sayfa1").Range("A" & i & ":E" & i).Copy Sheets("Sayfa2").Range("A2")
Next i

değişken hücre seçimi

Merhaba arkadaşlar

forumda epeyce aradım ama malesef istediğim cevabı bulamadım.
aşağıdaki kodda Range("D3: sabit olacak ancak F29 değeri sürekli değişkendir.
Daha doğrusu F29 değerini bir hücreden almasını istiyorum.Hücredeki sayı kaçsa D3 ten itibaren o kadar satır seçmek istiyorum.Yardımcı olabilirmisiniz.

teşekkürler,

Sub Makro1()
Range("D3:F3").Select
Selection.Copy
Application.CutCopyMode = False
Selection.AutoFill Destination:=Range("D3:F29")
Range("D3:F29").Select
Range("A1").Select
End Sub

Selamlar,

Aşağıdaki şekilde denermisiniz. A1 yerine kendi hücre adresinizi yazınız.

Kod:
Range("D3:F" & [COLOR=red]Range("A1").Value[/COLOR]).Select

Korhan Bey,

Çok teşekkür ederim.Kod işime yaradı.

İyi Çalışmalar,

Geri